Instagram criptează mesajele în Ucraina și Rusia

Instagram criptează mesajele în Ucraina și Rusia
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 2 mar 2022

Atât ucrainenii, cât și rușii, pot acum să activeze o opțiune prin care mesajele directe trimise și primite cu serviciul de chat din Instagram să fie criptate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Instagram anunță că a lansat, special pentru Ucraina și Rusia, o funcție de criptare end-to-end (de la un capăt la celălalt al comunicării) prin care cetățenii acestor țări își pot securiza discuțiile purtate.

Noua facilitate este opțională și nu funcționează în mod implicit - utilizatorii care doresc să folosească criptarea trebuie să activeze manual opțiunea corespunzătoare.

Apple răspunde Ucrainei - suspendă toate vânzările de produse în Rusia CITEȘTE ȘI Apple răspunde Ucrainei - suspendă toate vânzările de produse în Rusia

Însă, pentru a o face mai accesibilă, Instagram va afișa o notificare prin care cetățenii ucraineni și ruși vor fi înștiințați de existența criptării și vor fi ghidați spre meniul din care se poate activa.

Dintre toate aplicațiile Meta care au funcție de chat, Instagram era singura care nu oferea opțiuni de criptare E2E. Criptarea nu este, deocamdată, disponibilă decât în cele două țări.

Anunțul Instagram, deși binevenit, pare mai mult un exercițiu de imagine. Este cunoscut faptul că, de la începutul războiului, ucraineni au preferat Telegram și Signal pentru comunicare, prima dintre acestea (alături de Reddit și Twitter) fiind și una dintre cele mai bune surse de știri din Ucraina, prin intermediul canalelor pe care sunt postate informații și filmări.

viewscnt
Afla mai multe despre
instagram
criptare
ucraina
rusia