Investigație aprofundată a Comisiei Europene privind oferta Broadcom de preluare a Vmware, pentru 61 de miliarde de dolari

Investigație aprofundată a Comisiei Europene privind oferta Broadcom de preluare a Vmware, pentru 61 de miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 dec 2022

Autoritățile europene de reglementare antitrust au deschis o investigație aprofundată asupra ofertei de 61 de miliarde de dolari propusă de producătorul american de cipuri Broadcom pentru preluarea companiei de cloud computing VMware, a anunțat Comisia Europeană, citată de CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

”Comisia este îngrijorată în mod deosebit de faptul că tranzacția ar permite Broadcom să restrângă concurența pe piață pentru anumite componente hardware care interoperează cu software-ul VMware”, a spus Comisia într-un comunicat.

VIDEO Un nou serial Netflix cu români. Vlad Țepeș, personaj central CITEȘTE ȘI VIDEO Un nou serial Netflix cu români. Vlad Țepeș, personaj central

Reuters a relatat pe 9 decembrie că Comisia urma să deschidă o investigație la scară largă asupra acordului, al doilea ca mărime la nivel global din acest an, scrie News.ro.

Comisia a spus că ancheta sa preliminară arată că tranzacția ar putea permite Broadcom să restrângă concurența pentru furnizarea anumitor componente prin degradarea interoperabilității între software-ul VMware și hardware-ul concurenților, în beneficiul propriului hardware.

Acest lucru și alți factori ar putea duce la prețuri mai mari, o calitate mai scăzută și mai puțină inovație pentru clienții de afaceri și, în cele din urmă, pentru consumatori, a spus Comisia.

Comisia are acum la dispoziție 90 de zile lucrătoare, până la 11 mai 2023, pentru a lua o decizie.

Achiziția propusă subliniază ambiția Broadcom de a diversifica software-ul pentru întreprinderi, dar vine în timp ce autoritățile de reglementare din întreaga lume intensifică controlul ofertelor din sectorul Big Tech.

Broadcom a mizat pe aprobarea timpurie a acordului de către UE, indicând concurența Amazon, Microsoft și Google pe piața de cloud computing, au declarat pentru Reuters persoane familiare cu problema, în octombrie.

Broadcom a declarat la începutul acestei luni că are încredere că preluarea se va încheia și va fi finalizată în anul fiscal 2023.

Beltug, o asociație belgiană a liderilor CIO și tehnologie digitală, și omologii săi Cigref din Franța, platforma CIO Nederland și VOICE Germania și-au exprimat anterior îngrijorarea că acordul ar putea duce la creșteri drastice de preț și la practici comerciale mai dure împotriva clienților.

viewscnt
Afla mai multe despre
vmware
broadcom
cloud