Invitațiile pentru grupurile private de WhatsApp pot fi găsite pe Google

Invitațiile pentru grupurile private de WhatsApp pot fi găsite pe Google
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 24 feb 2020

Link-urile pentru grupurile private de discuții pe WhatsApp sunt indexate de Google, ceea ce le face accesibile oricui le caută.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Invitarea oamenile la grupurile de discuții pe WhatsApp se poate face prin trimiterea unui link, pe care cei invitați trebuie să dea click pentru deveni membrii în grupul respectiv.

Însă, în funcție de locul în care acel link este postat, un grup privat de discuții pe WhatsApp poate fi accesat de orice persoană care descoperă link-ul respectiv.

Twitter a suspendat 70 de conturi pro - Michael Bloomberg CITEȘTE ȘI Twitter a suspendat 70 de conturi pro - Michael Bloomberg

Un link care reprezintă o invitație la un grup privat de WhatsApp, dacă este postat pe un site public, va fi indexat de Google, ceea ce-l va face automat accesibil oricui caută folosind cuvintele cheie corespunzătoare.

Chestionate pe acest subiect, atât WhatsApp, cât și Google s-au apărat, pe bună dreptate, spunând indirect că dacă un utilizator postează un link către un grup privat de discuții pe un site public, este numai și numai vina lui.

Informația ar trebui să ajute utilizatorii să înțeleagă că un grup de discuții pe WhatsApp este atât de privat precum link-ul creat pentru trimiterea invitațiilor. Oricine are link-ul, poate intra în grup, de unde are acces la discuții și conținutul trimis, precum și la numărul de telefon al membrilor.

WhatsApp, care a anunțat recent că a depășit pragul de 2 miliarde de utilizatori, are propriul său istoric de probleme, fiind inclusiv folosit pentru spionarea șefului Amazon, Jeff Bezos.

viewscnt
Afla mai multe despre
whatsapp
google