iOS 16.2 aduce criptarea backup-urilor iCloud și alte noutăți

iOS 16.2 aduce criptarea backup-urilor iCloud și alte noutăți
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 14 dec 2022

Apple a lansat al doilea update important de iOS 16 și, probabil, ultimul update de software pentru iPhone-uri din acest an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

iOS 16.2 aduce mai multe noutăți, însă, cea mai notabilă este, cu siguranță, opțiunea de criptare end-to-end a datelor salvate prin iCloud.

Numită Advanced Data Protection și disponibilă în aplicația Settings, aceasta duce la criptarea E2E a 23 de categorii de date ce pot fi salvate prin intermediul iCloud.

Apple și Ericsson au ajuns la un acord în privința brevetelor CITEȘTE ȘI Apple și Ericsson au ajuns la un acord în privința brevetelor

Printre altele, sunt criptate mesajele, însemnările, bookmark-urile din Safari, reminder-ele și cardurile salvate în aplicația Wallet. În fapt, singurele date exceptate de la criptare, din cauză că se bazează pe protocoale necriptate, sunt e-mail-ul, întâlnirile din calendar și lista de contacte.

Dincolo de criptarea backup-urilor din iCloud, iOS 16.2 adaugă și un mod karaoke în Apple Music, capabil să regleze volumul vocalelor (inclusiv celor secundare) pentru ca utilizatorii să poată țină sesiuni de karaoke.

Pentru iPhone 14 există o serie de îmbunătățiri ce vizează modul always-on. Printre altele, pot fi dezactivate wallpaper-ul și notificările, dacă acestea distrag atenția.

O altă noutate este aplicația Freeform, care permite crearea unor pânze virtuale pe care poate fi scris cu stylus-ul și pot fi adăugate însemnări, imagini și diverse alte elemente. Gândită pentru brainstorming, aceasta oferă și funcții de colaborare.

iOS 16.2 poate fi deja instalat pe toate dispozitivele compatible.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
ios 16.2
icloud
iphone