iOS 17 va avea corectare automată pentru limba română

iOS 17 va avea corectare automată pentru limba română
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 7 iun 2023

Introducerea funcției autocorrect pentru tastatura dedicată limbii române este, poate, cea mai importantă noutate pe care iPhone-urile o vor oferi în curând pentru utilizatorii din țara noastră.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Dincolo de numeroasele noutăți și îmbunătățiri pe care Apple le-a anunțat pentru iOS 17 în prima zi de WWDC, printre numeroasele detalii care așteaptă a fi descoperite de utilizatori se va număra corectarea automată pentru limba română.

Descoperită de un membru al grupului de Facebook „Apple Romania”, aceasta va aduce bara cu sugestii și completarea automată a cuvintelor în cadrul tastaturii disponibile pentru limba română.

Apple a prezentat iOS 17 și iPadOS 17 CITEȘTE ȘI Apple a prezentat iOS 17 și iPadOS 17

Pe lângă corectarea automată, tastatura în limba româna va suporta și funcția Swipe, care permite scrierea rapidă prin glisarea pe ecran între taste fără ridicarea degetului.

Funcția de corectare automată a scrierii va primi un upgrade important anul acesta, Apple anunțând că sugestiile vor fi mult mai bune și mai personalizate, grație unui nou model lingvistic.

Conform companiei americane, funcția autocorrect va sugera nu doar literele necesare completării unui cuvând, ci chiar cuvinte pentru compunerea unor fraze întregi. Rămâne de văzut dacă aceasta va fi disponibilă și pentru limba română.

Corectarea automată pentru limba română, deși adăugată cu foarte mare întârziere, este, totuși, binevenită pentru utilizatorii români de iPhone.

iOS 17 va fi disponibil la toamnă, data exact a lansării acestuia urmând a fi anunțată, cel mai probabil, în cadrul evenimentului prin care Apple își va prezenta și cele mai noi iPhone-uri.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
ios 17
autocorrect
limba română