VIDEO Apple a prezentat un nou MacBook Air de 15 inch, alături de Mac Studio și Mac Pro

VIDEO Apple a prezentat un nou MacBook Air de 15 inch, alături de Mac Studio și Mac Pro
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 iun 2023

Dincolo de prima cască de realitate mixtă a companiei, Apple a prezentat și trei produse noi, în frunte cu un MacBook Air mai mare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

MacBook Air, laptopul entry-level din oferta Apple, are acum o versiune mai mare, cu un ecran de 15 inch. Compania nu a oferit deocamdată detalii tehnice legate de ecran, astfel că nu se cunoaște rezoluția.

Per ansamblu, noul laptop arată și funcționează la fel ca celelalte modele din ultimii ani - este ușor, subțire și silențios, fiind lipsit de ventilator. Apple spune că autonomia acestuia ajunge la 18 ore.

Apple domină topul celor mai vândute flagship-uri din primul trimestru CITEȘTE ȘI Apple domină topul celor mai vândute flagship-uri din primul trimestru

Noul MacBook Air va costa de la 1.300 de dolari.

Pe lângă MacBook Air de 15 inch, Apple a mai prezentat două desktop-uri, ambele dotate cu M2 Ultra, un nou chipset dezvoltat intern. Vor exista versiuni și cu vechiul M2 Max.

Construit pe un proces de 5nm, M2 Ultra este compus practic din două cipuri M2 Max lipite și are 24 de nuclee CPU și 76 de nuclee GPU și până la 192GB memorie unificată, cu un spor de performanță de 30%.

Mac Studio va costa de la 2.000 de dolari.

În fine, Mac Pro, care va oferi aceleași opțiuni privind cipurile, marchează completarea ciclului de trecere de la cipurile Intel la cipurile dezvoltate de Apple. Conform Apple, acesta este de trei ori mai rapid decât versiunea cu cipuri Intel.

Există patru sloturi PCIe Gen 4 externe pentru upgrade, patru porturi Thunderbolt 4, două porturi Ethernet și suport pentru Wi-Fi 6E și Bluetooth 5.3,

Mac Pro va cota de la 7.000 de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
macbook air
mac studio
mac pro