iPhone 12 nu va veni cu cea mai rapidă versiune de 5G în România

iPhone 12 nu va veni cu cea mai rapidă versiune de 5G în România
scris 4 sep 2020

Doar unul din modelele viitoarei serii iPhone 12 va suporta varianta millimeter-wave de 5G și doar într-un număr limitat de țări.

Apple va lansa în toamnă primele sale smartphone-uri cu 5G, însă, deși toate modelele seriei vor avea această facilitate, ele nu vor oferi și aceleași viteze de transfer.

Doar vârful de gamă al seriei care va fi compuse din 4 modele, iPhone Pro Max, va folosi cea mai rapidă versiune de 5G, numită millimeter-wave. Asta, conform surselor citate de Fast Company, pentru că iPhone Pro Max va fi singurul model din serie suficient de mare pentru a acomoda componentele necesare.

Toate celelalte modele din noua serie vor avea versiunea Sub-6 de 5G.

Samsung a prezentat primul laptop cu 5G CITEȘTE ȘI Samsung a prezentat primul laptop cu 5G

iPhone Pro Max va fi, din câte se pare, vârful de gamă - va oferi cele mai multe facilități, va avea cele mai bune camere foto și va fi cel mai scump.

În plus, chiar dacă are millimeter-wave, iPhone Pro Max nu va oferi suport pentru acest tip de conexiuni decât în trei țări: Statele Unite, Japonia și Coreea de Sud.

Asta înseamnă că, în România și în restul țărilor, toate modelele din seria iPhone 12, inclusiv cel mai scump dintre acestea, vor avea 5G Sub-6.

Diferențele dintre millimeter wave (standardul de top) și Sub-6 (standardul mediu) sunt viteza și acoperirea. Vitezele millimeter-wave pot ajunge și la 1Gps pentru download, în vreme ce Sub-6 promite, în cazurile ideale, 400 Mbps, dar, în realitate, nu va fi cu mult mai rapid decât 4G.

De cealaltă parte, semnalul millimeter-wave este mai slab și mai puțin recomandat pentru orașe, în vreme Sub-6 ofertă o acoperire mai bună.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone 12
5g