iPhone 15 ar putea avea o conexiune wireless mai rapidă

iPhone 15 ar putea avea o conexiune wireless mai rapidă
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 27 ian 2023

Apple și-ar putea dota următoarea serie de smartphone-uri cu standard-ul Wi-Fi 6E, care conferă viteze mai mari de transfer și alte avantaje.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Seria iPhone 15 va beneficia de un upgrade al conexiunii wireless, care va folosi standardul Wi-Fi 6E, susțin analiștii Barclays, fără a menționa dacă această facilitate se va regăsi pe toate modelele seriei, sau doar pe versiunile mai scumpe.

Spre deosebire de Wi-Fi 6, care operează în benzile de 2.4GHz și 5GHz, Wi-Fi 6E merge și în frecvența de 6GHz.

Apple vrea să-și îmbunătățească unele dintre servicii, pentru a concura mai bine cu Google CITEȘTE ȘI Apple vrea să-și îmbunătățească unele dintre servicii, pentru a concura mai bine cu Google

În comparație cu versiunea anterioară, standardul Wi-Fi 6E este mai rapid (până la 5,4 Gbps), are o latență mai mică și este afectat mai puțin de interferențele de semnal.

Adăugarea conexiunii Wi-Fi 6E pe iPhone vine cu mare întârziere, aceasta fiind vehiculată anii trecuți și în cazul modelelor iPhone 13 și iPhone 14, însă, zvonurile nu s-au concretizat atunci.

Între timp, Apple a adăugat Wi-Fi 6E pe mai multe dintre propriile produse, precum noile versiuni de iPad Pro, MacBook Pro și Mac mini, ceea ce crește șansele ca upgrade-ul să aibă loc acum.

Noua serie iPhone 15 urmează a fi lansată în toamnă. Printre cele mai probabile noi facilități ale acesteia se numără implementarea Dynamic Island pe toate modelele, un nou cip mai performant și introducerea conexiunii USB-C cel puțin pe versiunile Pro.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone 15
wireless