iPhone 6 suferă o degradare masivă a performanței după actualizarea care vizează vulnerabilitatea Spectre

iPhone 6 suferă o degradare masivă a performanței după actualizarea care vizează vulnerabilitatea Spectre
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 15 ian 2018

În afară de încetinirea intenționată realizată intenționat de Apple, modelele mai vechi de iPhone par acum să fie încetinite și de patch-ul de securitate care vizează gaura de securitate numită Spectre.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Posesorii de iPhone care nu dețin unul din modelele noi, lansat în toamna anului trecut, au un nou motiv de frustrare și, totodată, o nouă cauză din care va rezulta degradarea pe performanței smartphone-ului personal.

Așa cum era de așteptat, și cum avertizaseră și specialiștii în domeniul securității, actualizările care încearcă să acopere găurile de securitate Spectre și Meltdown, duc la o scădere a performanței care variază de la procesor la procesor și de la device la device.

Vodafone rămâne încă 4 ani furnizorul de telefonie al Justiției CITEȘTE ȘI Vodafone rămâne încă 4 ani furnizorul de telefonie al Justiției

Conform unui antreprenor olandez, Melvin Mughal, care a investit în realizarea unor teste profesionale comparative, actualizarea prin care Apple vizează problema Spectre încetinește iPhone 6 cu aproximativ 40%.

Mai precis, procesorul este mai lent cu 41% în cazul proceselor în care lucrează un singur nucleu și cu 39% atunci în cazul proceselor multi-nucleu.

Din cele două probleme de securitate descoperite recent și care afectează toate dispozitivele produse în ultimii mai bine de 20 de ani, Spectre este cea mai răspândită. Aceasta oferă acces la memoria protejată a kernel-ului prin intermediul aplicațiilor terțe și afectează procesoarele Intel, AMD și ARM.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
spectre