iPhone-urile s-ar putea transforma în terminale pentru plăți directe

iPhone-urile s-ar putea transforma în terminale pentru plăți directe
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 3 aug 2020

Apple a achiziționat un startup care a dezvoltat o tehnologie de plăți mobile prin NFC, tehnologie care, aplicată pe iPhone, ar putea transforma smartphone-ul Apple într-un terminal care poate face plăți nemijlocit.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Compania condusă de Tim Cook a achiziționat Mobeewave, un startup canadian care deține o tehnologie de plăți mobile care nu are nevoie decât de un chip NFC pentru a funcționa.

Această tehnologie poate fi implementată pe carduri de plăți și pe dispozitive mobile. Două telefoane, sau un card și un telefon dotate cu această tehnologie pot realiza plăți directe între ele, prin apropiere și conectarea prin NFC.

iPhone-urile de anul acesta vor întârzia CITEȘTE ȘI iPhone-urile de anul acesta vor întârzia

Practic, prin adoptare tehnologiei dezvoltate de canadieni, se pot elimina din schemă alți participanți hardware la realizarea tranzacțiilor, precum cititoarele de carduri.

Sursele Bloomberg spun că valoarea tranzacției este de 100 milioane de dolari și că Apple păstrează echipa de ingineri care a lucrat la dezvoltarea până acum a tehnologiei.

Interesant este că Apple pare să fi “furat” Mobeewave chiar de sub nasul Samsung, care a avut anul trecut un parteneriat cu startup-ul canadian și care este și unul din investitori.

Apple nu este la prima tranzacție anul acesta. Se mai știe despre achiziția serviciului meteo Dark Sky și a companiei de VR NextVR. Și cu siguranță Apple a făcut și alte tranzacții, care au fost păstrate secrete.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
plati
nfc