Google nu mai vrea telefoane cu Android cu 2 GB RAM sau mai puțin

Google nu mai vrea telefoane cu Android cu 2 GB RAM sau mai puțin
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 2 aug 2020

Toți producătorii de smartphone-uri care vor să lanseze device-uri cu Android 11 trebuie să includă mai mult de 2GB memorie RAM.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prin cea mai nouă versiune de Android, aflată în prezent în stadiu beta, sistemul de operare dezvoltat de Google își ia adio de la telefoanele care au 2GB RAM sau mai puțin.

Android 11, care urmează să fie disponibil oficial din ultimul trimestru al anului, va putea fi instalat doar pe smartphone-uri care au mai mult de 2GB RAM.

FOTO Motorola lansează smartphone-ul moto g 5G plus în România CITEȘTE ȘI FOTO Motorola lansează smartphone-ul moto g 5G plus în România

Mai multe de 2GB înseamnă că memoria RAM va începe practic pentru telefoanele noi de la 3GB RAM, deși, în teorie, ar putea fi lansate și smartphone-uri cu 2,5GB RAM.

Dispozitivele cu 2GB RAM sau mai puțin vor intra de acum sub umbrela Android One, versiunea de Android special optimizată pentru telefoanele cu resurse puține.

Cu aceeași ocazie, telefoanele cu 512GB memorie RAM, care se comercializează încă în anumite piețe, precum India, au ajuns la capătul vieții și nu mai sunt acceptate deloc de Google.

Cantitate de memorie RAM joacă un rol important în experiența de utilizare a smartphone-urilor și, important pentru Google, afișarea fluentă a câtor mai multe reclame. Cu cât mai multă memorie, cu atât mai bine, este regula generală. Însă, și dacă este prea multă memorie, aceasta ajunge să fie utilizată ineficient și să consume inutil energie, afectând autonomia.

viewscnt
Afla mai multe despre
android
google
smartphone