iPhone XI ar putea funcționa cu Apple Pencil

iPhone XI ar putea funcționa cu Apple Pencil
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 7 aug 2019

iPhone-urile pe care Apple le va lansa anul acesta ar putea fi și primele care suportă stylus-ul companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Analiștii de la Citi Research sunt convinși că una dintre funcțiile noi ale cel puțin unuia din iPhone-urile de anul acesta va fi suportul pentru Apple Pencil.

Dacă se va confirma, mutarea va reprezenta o premieră din două puncte de vedere. Pe de o parte, ar fi prima oară când stylus-ul celor de la Apple va funcționa pe alt device al companiei în afară de iPad.

Pe de altă parte, ar reprezent și o schimbare de filosofie pentru compania care a făcut popular touchscreen-ul capacitiv. Până în 2007, când a fost lansat primul iPhone, toate smartphone-urile cu funcții touch foloseau sistemul rezistiv, care presupunea folosirea unui stylus pentru comenzi.

Apple restricționează funcționarea aplicațiilor de chat în fundal CITEȘTE ȘI Apple restricționează funcționarea aplicațiilor de chat în fundal

Trecerea la touchscreen-ul capacitiv a făcut posibilă renunțarea la stylus și realizarea comenzilor pe ecran direct cu degetul. Ceea ce acum pare ceva normal, apăsarea cu degetul pe ecran, în urmă cu 12 ani era privit cu mare neîncredere.

Acum, unii din producătorii de smartphone-uri promovează stylus-ul ca instrument recomandat pentru anumite domenii de activitate, precum desen și design. Asta pentru că acuratețea stylus-ului este net superioară degetului când vine vorba de forme complexe pe un touchscreen.

Analiștii de la Citi Research mai prezic că Apple va păstra prețurile le nivelul de anul trecut. Astfel, conform acestora, urmașul lui iPhone XS ar urma să coste începând de la 999 de dolari, iar noul Max ar costa de la 1.099 de dolari. Modelul cel mai ieftin, urmașul lui iPhone XR, va avea prețuri care încep de la 749 de dolari, conform analiștilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
pencil
stylus