Irakul ridică interdicția impusă aplicației de mesagerie Telegram

Irakul ridică interdicția impusă aplicației de mesagerie Telegram
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 aug 2023

Ministerul telecomunicațiilor din Irak a anunțat că va ridica interdicția aplicației de mesagerie Telegram, care fusese impusă la începutul acestei săptămâni din cauza preocupărilor legate de securitate și scurgeri de date ale instituțiilor oficiale ale statului și ale cetățenilor, compania rezolvând problemele, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Aplicația este utilizată pe scară largă în Irak pentru mesagerie, dar și ca sursă de știri și pentru partajarea conținutului, scrie News.ro.

Companiile americane, îngrijorate că tot mai mulți angajați folosesc ChatGPT pentru sarcini de serviciu obișnuite CITEȘTE ȘI Companiile americane, îngrijorate că tot mai mulți angajați folosesc ChatGPT pentru sarcini de serviciu obișnuite

Unele canale conțin cantități mari de date personale, inclusiv numele, adresele și legăturile de familie ale irakienilor.

Ministerul a spus într-un comunicat că decizia de a ridica interdicția a venit după ce ”compania care deține platforma a răspuns condițiilor autorităților de securitate care au cerut companiei să dezvăluie entitățile care au scurs datele cetățenilor”.

De asemenea, compania ”și-a exprimat deplina disponibilitate de a comunica cu autoritățile relevante...”, se mai spune în comunicat.

Ca răspuns la cererea Reuters de comentarii, un membru al echipei de presă a Telegram a spus că ”postarea de date private fără consimțământ este interzisă de termenii și condițiile Telegram și un astfel de conținut este în mod obișnuit eliminat de moderatorii noștri”.

”Putem confirma că moderatorii noștri au desființat mai multe canale care partajau date personale. Cu toate acestea, putem confirma, de asemenea, că nu au fost solicitate date private despre utilizatori de la Telegram și că niciuna nu a fost distribuită.”

Ministerul a declarat că Telegram nu a răspuns solicitării sale de închidere a platformelor care scurg date ale instituțiilor oficiale ale statului și datele personale ale cetățenilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
telegram
irak