Un site de găzduire pentru ransomware, prin care infractorii colectau bitcoin, a fost confiscat. Fondatorul, inculpat în SUA

Un site de găzduire pentru ransomware, prin care infractorii colectau bitcoin, a fost confiscat. Fondatorul, inculpat în SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 aug 2023

Artur Grabowski, fondatorul unui serviciu de găzduire ransomware care ar fi ajutat infractorii să colecteze răscumpărări de peste 5.000 de bitcoini de la sute de victime, a fost inculpat în această săptămână în instanța federală americană.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La prețurile actuale, acele bitcoin ar valora mai mult de 146 de milioane de dolari, potrivit News.ro.

Serviciul LolekHosted al lui Artur Grabowski a funcționat timp de aproximativ un deceniu și s-a promovat ca un refugiu pentru ”orice, în afară de pornografia infantilă”, potrivit procurorilor din Florida.

VIDEO Noul pod de la Brăila a început să se strice CITEȘTE ȘI VIDEO Noul pod de la Brăila a început să se strice

Clienții ar fi folosit serviciul de găzduire pentru a implementa viruși ransomware care au infectat aproximativ 400 de rețele din întreaga lume.

De obicei, atacurile ransomware blochează și criptează datele de pe computerele unei organizații, astfel încât acestea să fie inutilizabile până când victima plătește o taxă.

Grabowski și complicii săi ar fi refuzat să coopereze cu cererile de aplicare a legii, au protejat actorii presupuși infractori și au profitat enorm de pe urma serviciului.

Grabowski a fost acuzat de fraudă informatică, fraudă electronică și conspirație pentru a comite spălare internațională de bani.

Grabowski însuși este, de asemenea, subiectul unui ordin de sechestru de 21,5 milioane de dolari.

”Folosim doar 10% din creier” - un mit spulberat de către oamenii de știință CITEȘTE ȘI ”Folosim doar 10% din creier” - un mit spulberat de către oamenii de știință

Rechizitoriul împotriva lui Grabowski a fost deschis miercuri, în tribunalul din Florida. Grabowski rămâne în libertate.

În presupusa schemă au fost implicați și alți trei complici neinculpați și nenumiți, au spus procurorii în documentul de acuzare.

Serviciul său ”100% private hosting” a fost confiscat marți de unitatea de investigații penale a fiscului american (IRS) și de Biroul Federal de Investigații.

Grabowski, cetățean polonez, riscă o pedeapsă maximă de 45 de ani, dacă va fi reținut și condamnat.

Procurorii federali și-au intensificat eforturile pentru a reduce atacurile ransomware. La începutul acestui an, Departamentul de Justiție a lansat o unitate dedicată, axată pe combaterea amenințărilor de securitate cibernetică națională.

Un șir de urmăriri penale pentru ransomware au fost, de ase

viewscnt
Afla mai multe despre
site
ransomware
confisca
inculpa
fondator
sua