Irlanda a finalizat investigații împotriva Facebook și Twitter, care riscă amenzi de ordinul miliardelor de dolari

Irlanda a finalizat investigații împotriva Facebook și Twitter, care riscă amenzi de ordinul miliardelor de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 oct 2019

Comisia pentru Protecția Datelor (DPC) din Irlanda a finalizat investigații împotriva WhatsApp, divizie a Facebook, și Twitter, legate de posibila încălcare a reglementărilor europene referitoare la confidențialitatea datelor, a declarat un purtător de cuvânt al instituției, companiile riscând amenzi de ordinul miliardelor de dolari, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

ULTIMA ORĂ Nouriel Roubini, "Dr. Doom", vine în România. Detalii AICI

Investigațiile vor intra acum în faza decizională, a arătat Graham Doyle, director pentru comunicare la DPC. În cursul acestei etape, directorul pentru reglementare în domeniul datelor, Helen Dixon, va publica decizii preliminare, așteptate până la sfârșitul acestui an, scrie News.ro.

Fondurile de pensii administrate NN au depășit reperul de 5% din acțiunile BRD. Valoarea deținerii se apropie de jumătate de miliard de lei. Ieșirea Fondului Proprietatea a favorizat întregirea acestei participații CITEȘTE ȘI Fondurile de pensii administrate NN au depășit reperul de 5% din acțiunile BRD. Valoarea deținerii se apropie de jumătate de miliard de lei. Ieșirea Fondului Proprietatea a favorizat întregirea acestei participații

Aceste decizii vor fi primele luate de Irlanda referitoare la companii multinaționale americane de la intrarea în vigoare a noilor reglementări generale privind protecția datelor (General Data Protection Regulation - GDPR), în mai 2018.

În deciziile preliminare, Dixon va stabili amenzile, dacă vor exista, pentru  încălcarea reglementărilor referitoare la confidențialitatea datelor. Companiile pot fi amendate cu 4% din veniturile anuale globale. Pentru Facebook, amenda ar putea fi de peste 2 miliarde de dolari, în funcție de veniturile obținute în anul fiscal 2018.

Deoarece multe companii mari de tehnologie au sediiile centrale din UE în Irlanda, DPC supraveghează aceste companii.

DPC a deschis peste 12 investigații referitoare la companii mari de tehnologie, între care se află Facebook, Apple, Google și Twitter.

Doyle a spus că DPC a finalizat investigația împotriva WhatsApp, referitoare la transparență, deschisă anul trecut. DPC a analizat dacă WhatsApp a oferit în mod transparent informații utilizatorilor și altor persoane referitoare la serviciile aplicației.

Facebook a acceptat să plătească 40 de milioane de dolari în urma acuzațiilor că a \ CITEȘTE ȘI Facebook a acceptat să plătească 40 de milioane de dolari în urma acuzațiilor că a "umflat" un indicator legat de impactul reclamelor

DPC a încheiat și o investigație împotriva Twitter, a spus Doyle. Investigația a fost deschisă ca reacție la o notificare referitoare la compromiterea unor date, primită din partea companiei în ianuarie 2019.

Comisarul Dixon poate solicita acum informații suplimentare din partea Facebook și Twitter, înainte de a emite deciziile. Deciziile preliminare vor fi trimise apoi altor autorități europene de reglementare pentru reacții, înainte de a fi luate deciziile finale.

Facebook și Twitter au refuzat să comenteze.

viewscnt
Afla mai multe despre
comisia pentru protecția datelor
irlanda
facebook
twitter