Irlandezii de la Everseen, companie specializată în inteligență artificială, își mută birourile la Timișoara și anunță angajări: "Matematicienii din România sunt cei mai buni din lume"

Irlandezii de la Everseen, companie specializată în inteligență artificială, își mută birourile la Timișoara și anunță angajări: "Matematicienii din România sunt cei mai buni din lume"
scris 20 nov 2019

Everseen, companie specializată în Deep Learning și Machine Vision, a închiriat 1.250 metri pătrați în clădirea UBC 1 din Iulius Town Timișoara.

Biroul din Timișoara va permite susținerea grupului la nivel mondial, aici fiind sediul principal al firmei, de unde va fi coordonată întreaga activitate de cercetare din celelalte trei mari orașe în care compania este prezentă: New York, Belgrad și Cork. 

Facebook lansează o nouă aplicație CITEȘTE ȘI Facebook lansează o nouă aplicație

Echipa din Timișoara numără peste 100 de angajați și dezvoltă tehnologii pentru optimizarea activității din domeniul retail, care urmează să fie lansate și pe piața românească. 

„În urmă cu șase ani, am inaugurat primul nostru laborator de dezvoltare, într-o casă convertită din orașul Timișoara”, spune Alan O’Herlihy, CEO al Everseen. „În prezent, echipa noastră numără peste 100 de membri – mulți de la Universitatea Politehnică – ca parte din familia în creștere de la Everseen. Ne-am luat angajamentul de a ne crește prezența în Timișoara cu mai multe angajări pe funcții precum dezvoltatori software, ingineri Quality Assurance, cercetători Machine Learning, DevOps, SysOps. Considerăm că inginerii, oamenii de știință și matematicienii din România sunt cei mai buni din lume și așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu echipa noastră pentru a ne extinde în noi industrii globale”, a adăugat Alan O’Herlihy.

Everseen este o companie înființată în 2008 de Alan O’Herlihy, originar din Irlanda, și este specializată în dezvoltarea de software pentru reducerea pierderilor la punctele de vânzare în industria de retail. Tehnologia dezvoltată de Everseen este utilizată de cinci din primii zece cei mai prolifici retaileri la nivel mondial. Aceasta este bazată pe analiza video și inteligența artificială pentru a reduce cu până la 90% omisiunile care intervin la scanarea itemilor, care, anual, ajung la un cuantum de 90 de miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
everseen
inteligenta artificiala