Premierul Poloniei cere Uniunii Europene să suprime paradisurile fiscale

Premierul Poloniei cere Uniunii Europene să suprime paradisurile fiscale
scris 20 nov 2019

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a cerut marți Uniunii Europene să suprime paradisurile fiscale, care privează Uniunea de multe miliarde de euro în fiecare an, transmite AFP.

În discursul de politică generală prezentat în parlament înaintea învestirii guvernului, Morawiecki a afirmat că multinaționalele "evită să plătească impozite de ani de zile" și că "paradisurile fiscale trebuie închise" scrie Agerpres.

Cehia îi va taxa cu 7% pe giganții din domeniul internetului CITEȘTE ȘI Cehia îi va taxa cu 7% pe giganții din domeniul internetului

Marți seară, legislativul polonez a votat cu 237 de voturi pentru și 214 împotrivă învestirii guvernului partidului conservator Dreptate și Justiție (PiS) pentru un al doilea mandat, după ce formațiunea politică a câștigat alegerile din 13 octombrie.

"Uniunea Europeană pierde 150 de miliarde din impozitele pe companii și nu vede acest elefant din sufragerie", a mai afirmat Mateusz Morawiecki în discursul care a precedat votul.

În opinia fostului bancher, companiile multinaționale ar trebui să plătească impozitele acolo unde își obțin veniturile.

viewscnt
Afla mai multe despre
mateusz morawiecki
paradisuri fiscale