Israelul a oprit cu rachete un atac cibernetic

Israelul a oprit cu rachete un atac cibernetic
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 mai 2019

Forțele armate Israeliene au atacat o clădire din Fâșia Gaza de unde a fost inițiat un atac cibernetic la adresa țării.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pentru prima oară, la trei ani după ce NATO a proclamat oficial spațiul virtual ca fiind un câmp de luptă în războiul modern, forța armată a fost folosită ca răspuns imediat la un atac cibernetic.

Nu este prima oară când un atac cibernetic este pedepsit cu forță militară, dar este prima dată când această forță este folosită ca răspund imediat, pentru oprirea unui atac cibernetic imediat după identificare locului din care a fost inițiat acesta.

Forțele de Apărare Israeliene au declanșat sâmbătă un atac aerian care a vizat o clădire din Fâșia Gaza. Clădirea în cauză găzduia departamentul de război digital al Hamas, de unde era în plină desfășurare un atac cibernetic împotriva Israelului.

UE a publicat propuneri de reglementare a comerțului electronic, pentru a proteja comercianții și cumpărătorii CITEȘTE ȘI UE a publicat propuneri de reglementare a comerțului electronic, pentru a proteja comercianții și cumpărătorii

Israelul nu a făcut cunoscute detalii privind atacul digital, însă a spus doar că s-a aflat tot timpul cu un pas înaintea atacatorilor.

Oficialii israelieni sunt convinși că în urma acestei acțiuni organizația palestiniană Hamas a rămas fără departamentul de război digital.

Violențele dintre cele două părți au izbucnit în week-end. Hamas a tras peste 600 de rachete în direcția Israelului, țară care a lansat propriile atacuri. Cel puțin 27 de palestinieni și israelieni au murit până acum.

viewscnt
Afla mai multe despre
atac
israel
palestina
hamas