Italia a luat măsuri împotriva Meta Platforms

Italia a luat măsuri împotriva Meta Platforms
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 apr 2023

Autoritatea antitrust din Italia a anunțat că a luat măsuri împotriva Meta Platforms din cauza acuzațiilor că a abuzat de poziția sa în țară, ca parte a unei investigații privind drepturile muzicale, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Meta, compania americană care deține Facebook, WhatsApp și Instagram, nu a reușit luna trecută să ajungă la un acord cu societatea italiană a autorilor și editorilor SIAE, pentru a reînnoi licențele de drepturi de autor. arată news.ro.

CONFIRMARE Bittnet a preluat în acționariat Impetum Group și Agista; vrea venituri de 1 miliard de lei și ia în calcul listarea pe o piață europeană, pentru \ CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Bittnet a preluat în acționariat Impetum Group și Agista; vrea venituri de 1 miliard de lei și ia în calcul listarea pe o piață europeană, pentru "mai mult pedigree"

Drept urmare, toate melodiile din portofoliul SIAE au fost blocate pe site-urile Meta din 16 martie.

Autoritatea de reglementare a spus că atitudinea Meta dăunează concurenței de pe piață și a ordonat companiei să reia discuțiile cu SIAE.

Un purtător de cuvânt al Meta a declarat că nu este de acord cu măsurile de precauție luate de autoritatea italiană, dar a salutat oportunitatea de a relua discuțiile pentru a găsi un acord.

Mandatul CEO-ului Orange România - prelungit CITEȘTE ȘI Mandatul CEO-ului Orange România - prelungit

Ulterior, a adăugat că va trimite SIAE o altă cerere de prelungire a acordului de licență.

”Credem că este important să colaborăm cu industria muzicală”, a spus purtătorul de cuvânt într-un comunicat.

Președintele SIAE, Salvatore Nastasi, a declarat că este gata să negocieze cu Meta în interesul autorilor italieni.

”Suntem deschiși la un acord pentru a reintroduce conținut italian pe platformele Meta și pentru a negocia constructiv, dar în conformitate cu indicațiile autorității antitrust”, a declarat el agenției de presă AGI.

viewscnt
Afla mai multe despre
italia
facebook