Italia interzice utilizarea recunoașterii faciale de către instituții

Italia interzice utilizarea recunoașterii faciale de către instituții
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 nov 2022

Italia a interzis utilizarea recunoașterii faciale și a ochelarilor inteligenți de către instituții, cu excepția combaterii criminalității, iar Agenția sa pentru protecția datelor a emis o mustrare pentru două municipalități care experimentează tehnologiile, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Sistemele de recunoaștere facială care utilizează date biometrice nu vor fi permise până când nu va fi adoptată o lege specifică sau cel puțin până la sfârșitul anului viitor, a spus organul de supraveghere a confidențialității, scrie News.ro.

Microsoft repară 68 de găuri de securitate din Windows CITEȘTE ȘI Microsoft repară 68 de găuri de securitate din Windows

Excepția este atunci când astfel de tehnologii joacă un rol în anchetele judiciare sau în lupta împotriva criminalității.

”Moratoriul decurge din necesitatea de a reglementa cerințele de eligibilitate, condițiile și garanțiile referitoare la recunoașterea facială, cu respectarea principiului proporționalității”, se arată într-un comunicat al agenției.

Potrivit legislației Uniunii Europene și italiane, prelucrarea datelor cu caracter personal de către organismele publice care utilizează dispozitive video este în general permisă din motive de interes public și atunci când este legată de activitatea autorităților publice, a adăugat acesta.

Cu toate acestea, municipalitățile care doresc să le folosească trebuie să încheie ”pacte de securitate urbană” cu reprezentanții guvernului central, a adăugat acesta.

Agenția a reacționat la măsurile luate în orașul Lecce, din sudul Italiei, unde autoritățile au declarat că vor începe să utilizeze o tehnologie bazată pe recunoașterea facială.

Google lansează mai multe facilități dedicate Campionatului Mondial de Fotbal CITEȘTE ȘI Google lansează mai multe facilități dedicate Campionatului Mondial de Fotbal

Municipalitatea a primit ordin să furnizeze o descriere a sistemelor adoptate, scopul și temeiul lor legal, precum și o listă a bazelor de date accesate de dispozitivele sale de monitorizare, a spus agenția de reglementare.

Autoritatea de supraveghere a confidențialității a vizat și orașul toscan Arezzo, unde poliția locală urma să fie echipată cu super ochelari cu infraroșu, care pot recunoaște numerele de înmatriculare ale mașinilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
italia
recunoastere faciala