Italia va limita utilizarea programelor antivirus marca Kaspersky în sectorul public

Italia va limita utilizarea programelor antivirus marca Kaspersky în sectorul public
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 mar 2022

Guvernul italian urmează să limiteze utilizarea, de către instituțiile publice, a programelor antivirus dezvoltate de firma rusă Kaspersky, de teamă că autoritățile de la Moscova ar putea prelua controlul asupra acestor programe software pentru a lansa atacuri cibernetice, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Franco Gabrielli, secretar de stat la președinția Consiliului de miniștri, a declarat joi în Senat că Guvernul de la Roma lucrează la un set de reguli care ar permite entităților de stat să înlăture programele software dezvoltate de firma rusă Kaspersky, scrie Agerpres.

Rușii vor avea Rossgram, după ce accesul la Instagram a fost blocat CITEȘTE ȘI Rușii vor avea Rossgram, după ce accesul la Instagram a fost blocat

O sursă guvernamentală a declarat anterior pentru Reuters că noile reguli ar permite administrațiilor publice să înlocuiască toate programele software considerate potențial periculoase, fără a suferi penalități. O a doua sursă a estimat că noile reguli ar putea fi adoptate încă de săptămâna aceasta.

Managerul general pentru Italia de la Kaspersky Lab, Cesare D'Angelo, a declarat că firma respectă cele mai înalte standarde de calitate și transparență. "Înțelegem îndoielile partenerilor instituționali în contextul tragediei actuale. Suntem disponibili pentru oricine vrea clarificări tehnice sau vrea să ne examineze", a spus Cesare D'Angelo.

Zilele trecute, Biroul Federal pentru Securitatea Informației din Germania ia-a avertizat pe utilizatorii de programe antivirus marca Kaspersky că aceste programe reprezintă un risc serios deoarece "sunt asociate cu un risc considerabil de atac informatic".

O dovadă că și sectorul de business din Italia este sensibil cu privire la legăturile sale cu Kaspersky este anunțul făcut joi de echipa de Formula 1 Ferrari conform căruia acordul său de sponsorizare cu firma rusească a fost suspendat de comun acord. Un purtător de cuvânt de la constructorul auto italian Ferrari a anunțat că firma evaluează utilizarea programelor antivirus marca Kaspersky.

Kaspersky este o companie globală de securitate cibernetică fondată în anul 1997, ce oferă soluții de securitate și servicii inovatoare pentru a proteja companiile, infrastructura critică, autoritățile guvernamentale și utilizatorii individuali. Portofoliul companiei cuprinde peste 400 de milioane de utilizatori individuali, precum și 250.000 de companii-client. 

viewscnt
Afla mai multe despre
italia
antivirus
kaspersky