Japonia va obliga Apple și Google să accepte sisteme terțe de plată pe platformele mobile

Japonia va obliga Apple și Google să accepte sisteme terțe de plată pe platformele mobile
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 18 iun 2023

În scurt timp, Japonia va emite o lege prin care platformele mobile, precum cele deținute de Google și Apple, trebuie să permită funcționarea și a altor sisteme de plată pentru aplicații, pe lângă cele proprii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Raportul final al unei comisii însărcinate să investigheze problema monopolului pe care Apple și Google îl au pe piața platformelor mobile recomandă forțarea acestora să accepte concurența în zona plăților.

Asta înseamnă că cei doi giganți americani, care își impun propriile servicii de plăți pentru a opri comision din orice tranzacție, vor fi obligați să permită funcționarea unor servicii de plată terțe pe care dezvoltatorii și utilizatorii să le folosească.

Zoom va putea fi folosit pe televizoarele Bravia CITEȘTE ȘI Zoom va putea fi folosit pe televizoarele Bravia

Deși s-au opus inițial unor astfel de măsuri, susținând mereu că ar putea fi afectată siguranța tranzacțiilor, cei doi giganți au găsit deja o soluție și pentru acesta problemă, așa cum arată cazurile similare din alte țări.

Aceștia au impus pentru tranzacțiile realizate cu servicii terțe un comision suficient de mare pentru a face dificilă funcționare potențialilor concurenți și, în același timp, pentru a-și păstra partea leului.

Același raport recomandă și deschiderea accesului la aplicații, prin permiterea funcționării magazinelor alternative de conținut. Vizat în acest caz este Apple, care a impus App Store ca unic magazin de aplicații pentru iPhone, iPad și alte produse ale companiei.

Presa japoneză scrie că guvernul va trimite către Parlament o propunere legislativă în acest sens anul viitor.

viewscnt
Afla mai multe despre
japonia
apple
google
plati
android
iphone
aplicatii