Kaspersky Lab: O treime dintre utilizatorii de internet, de peste 55 de ani, nu au pe dispozitive soluții antivirus

Kaspersky Lab: O treime dintre utilizatorii de internet, de peste 55 de ani, nu au pe dispozitive soluții antivirus
scris 11 mai 2018

Majoritatea utilizatorilor de Internet (84%), cu vârste de peste 55 de ani, accesează mediul online de acasă de mai multe ori pe zi, iar o treime dintre aceștia (33%) nu au instalate pe dispozitive o soluție antivirus, relevă o cercetare întocmită de Kaspersky Lab și B2B International, publicată vineri.

Rezultatele cercetării arată, totodată, că 44% dintre respondenți petrec online cel puțin 20 de ore pe săptămână, iar utilizatorii din grupa de vârstă "peste 55 de ani" dețineau în medie patru dispozitive/gospodărie conectate la Internet, printre care două computere și două dispozitive mobile, scrie Agerpres.

Google le va impune producătorilor de smartphone-uri să livreze actualizări de securitate la intervale regulate CITEȘTE ȘI Google le va impune producătorilor de smartphone-uri să livreze actualizări de securitate la intervale regulate

În acest context, 60% dintre membrii familiei sunt îngrijorați că rudele lor mai în vârstă nu iau măsurile de precauție necesare pentru a se proteja în mediul online. 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
kaspersky lab
antivirus