Facebook îi va întreba pe utilizatorii europeni în ce surse de știri au încredere

Facebook îi va întreba pe utilizatorii europeni în ce surse de știri au încredere
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 mai 2018

Facebook îi va întreba pe utilizatorii europeni în ce surse de știri au încredere, pentru a decide dacă să extindă sau nu o schimbare în News Feed pe care a făcut-o deja în Statele Unite în acest an, obiectivul fiind filtrarea informațiilor false, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În ianuarie, directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, a spus că News Feed, principalul serviciu al rețelei de socializare, va acorda prioritate ”știrilor de înaltă calitate” în detrimentul surselor mai puțin credibile, în cadrul eforturilor de combatere a difuzării de informații false pe platforma companiei.

Facebook a fost criticată pentru că nu a reușit să împiedice răspândirea de informații false de către agenți din Rusia, spameri care urmăresc profitul și alte surse, mai ales în perioada campaniei prezidențiale americane din 2016, scrie News.ro.

Compania a avut și o relație dificilă cu organizațiile de presă, in special cu cele care au legături politice puternice.

VIDEO Uber a prezentat un nou prototip de taxi aerian CITEȘTE ȘI VIDEO Uber a prezentat un nou prototip de taxi aerian

Zuckerberg a spus în ianuarie că în lume există prea mult ”senzațional, informații false și polarizare”, iar media socială înrăutățește situația.

”Media socială permite oamenilor să răspândească informațiile mai rapid ca oricând și dacă nu tratăm în mod specific aceste probleme, atunci vom ajunge să le amplificăm”, a scris Zuckerberg la momentul respectiv.

Compania, care are peste 2 miliarde de utilizatori pe lună, a recurs la membrii săi pentru a stabili o ierarhie a rețelelor de presă în funcție de gradul de încredere în acestea, folosind sondaje scurte pe site-ul său.

Facebook a anunțat joi că va începe să prezinte sondaje similare, în două părți, utilizatorilor din Marea Britanie, Germania, Franța, Italia și Spania, pe care îi va întreaba dacă cunosc anumite surse de informații, de exemplu BBC News sau The Guardian, și dacă au încredere în ele.

Un purtător de cuvânt al Facebook a spus că rezultele sondajului nu vor influența imediat ierarhizarea sau compoziția News Feed în Marea Britanie sau în celelalte țări.

Compania a precizat că va anunța dacă a decis să facă schimbări.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
sursa stiri