Lenovo a revenit pe profit, cu un rezultat de 157 milioane dolari, de la pierderi record anul trecut

Lenovo a revenit pe profit, cu un rezultat de 157 milioane dolari, de la pierderi record anul trecut
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 3 nov 2016

Grupul chinez Lenovo, cel mai mare producător de calculatoare personale, a revenit pe profit în al doilea trimestru al anului fiscal 2016/2017, cu un rezultat peste estimările analiștilor, în condițiile în care veniturile în scădere au fost compensate de reducerea costurilor operaționale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profitul grupului în perioada iunie-septembrie a fost de 157 milioane dolari, comparativ cu o pierdere record, de 714 milioane dolari, raportată în intervalul similar al anului trecut, când Lenovo a înregistrat cheltuieli speciale cu integrarea diviziei de dispozitive mobile cumpărate de la Motorola.

Analiștii intervievați de Reuters se așteptau la un profit trimestrial de 131 milioane de dolari.

Veniturile au scăzut cu 8%, până la 11,2 miliarde dolari, pe fondul condițiilor de piață dificile, potrivit unui comunicat al grupului chinez.

Facebook a avertizat că avansul veniturilor va încetini în T4; acțiunile au scăzut cu 8,5% CITEȘTE ȘI Facebook a avertizat că avansul veniturilor va încetini în T4; acțiunile au scăzut cu 8,5%

Lenovo a vândut 14,5 milioane de calculatoare personale (desktop-uri și laptop-uri) în perioada iunie-septembrie, în coborâre cu 3,2% față de aceeași perioadă din 2015, pe o piață în scădere cu 4,8%.

Veniturile din vânzările de telefoane mobile Motorola și cele sub marca proprie s-au redus cu 12%, până la 2 miliarde de dolari. Raportat la precedentele trei luni, veniturile au urcat însă cu 20%, susținute de creșterea cu aproape 40% a livrărilor modelelor din seria Moto G și a noilor Moto Z și Moto Mods. 

Potrivit cotidianului japonez Nikkei, Lenovo negociază preluarea diviziei de calculatoare personale a Fujitsu, variantele luate în considerare vizând fie înființarea unei companii mixte, controlată de grupul chinez, fie achiziția de către Lenovo a unei participații majoritare la divizia de PC-uri a companiei nipone.

viewscnt
Afla mai multe despre
lenovo
rezultate
vanzari
motorola
moto