Livrările de smartphone-uri au scăzut în primul trimestru al anului

Livrările de smartphone-uri au scăzut în primul trimestru al anului
scris 1 mai 2022

Primul trimestru al anului nu a fost unul deloc bun pentru producătorii de smartphone-uri, care, cu excepția Apple, au înregistrat livrări mai mici decât în urmă cu un an.

Piața smartphone-urilor a scăzut în primul trimestru al acestui an cu 11%, după ce au fost livrate 313,5 milioane de unități, o scăderea provocată în primul rând de performanțele slabe al companiilor chinezești importante.

Din topul producătorilor de smartphone-uri, toate cele trei companii chineze au înregistrat scăderi importante. Xiaomi a scăzut cu 19,6%, Oppo a pierdut 29,3%, iar Vivo a regresat cu 31,2%.

Grupul de hackeri Anonymous România reacționează și atacă un site în Rusia CITEȘTE ȘI Grupul de hackeri Anonymous România reacționează și atacă un site în Rusia

Samsung, deși a scăzut cu 2,7%, beneficiază de pe urma pierderilor importante ale companiilor chinezești, care i-au dat atât de mult de furcă în ultimii ani. Producătorul coreean are acum o cotă de piață de 23,8%, cea mai mare cotă de care s-a bucurat în ultimii cinci ani.

Cu un +0,6% și 57 milioane de unități livrate, Apple este singurul „mare” ce nu a scăzut în această perioadă. Compania americană a avut o cotă de 18,2% din piață și s-a menținut pe a doua poziție.

Conform analizei Strategy Analytics, există o serie întreagă de factori care au influențat negativ piața în această perioadă, de la probleme pe care pandemia încă le provoacă mai ales în China, la problemele de logistică și stocuri și noile dificultăți geopolitice.

viewscnt
Afla mai multe despre
smartphone
samsung
apple
xiaomi
oppo
vivo