Atac cibernetic asupra site-ului Poliției Române. Și site-ul Profit.ro este amenințat de hackerii ruși

Atac cibernetic asupra site-ului Poliției Române. Și site-ul Profit.ro este amenințat de hackerii ruși
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 apr 2022

Site-ul Poliției Române a fost vizat, astăzi, de un atac cibernetic. Atacatorii nu au compromis funcționarea paginii de internet a instituției, ci au blocat accesul utilizatorilor la aceasta.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Anterior au fost lansate atacuri asupra altor instituții - VEZI AICI ȘI AICI

”Un atac cibernetic asupra site-ului Poliției Române a fost respins astăzi, 30 aprilie, de către specialiștii în comunicații si tehnologia informației din cadrul instituției. Atacul nu a compromis funcționarea paginii de internet a instituției, ci a blocat accesul utilizatorilor la aceasta”, a transmis Poliția Română.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori

Sursa citată a precizat că site-ul instituției conține doar informații publice și nu baze de date cu caracter sensibil sau clasificat, iar atacul nu a afectat alte servicii și rețele informatice ale Poliției Române.

”Ofițerii specialiști din cadrul instituției, în colaborare cu experții instituțiilor de specialitate, lucrează pentru remedierea situației și restabilirea accesului publicului către site-ul Poliției Române. Vom reveni cu detalii imediat ce situația va fi remediată”, au mai transmis polițiștii.

UPDATE Ora 19.48 ”Ofițerii specialiști din cadrul Poliției Române, în colaborare cu experții instituțiilor de specialitate, au remediat situația apărută și au restabilit accesul publicului către site-ul instituției”, au transmis reprezentanții Poliției Române.

Aceștia au precizat că la remedierea problemei au contribuit decisiv specialiști din cadrul Direcției Generale de Protecție Internă.

Grupul de hackeri pro-ruși Killnet amenință acum că va ataca aproape 300 de site-uri din România, pe listă fiind mai multe ministere, unele redacții de presă, incluzând și Profit.ro, instituții publice, site-uri de turism și hoteluri. Specialiștii au transmis o serie de recomandări pentru toți cei vizați. 

Atac cibernetic asupra site-ului Poliției Române. Și site-ul Profit.ro este amenințat de hackerii ruși

viewscnt
Afla mai multe despre
politia
atac