Locuitorii dintr-o localitate franceză au votat pentru interzicerea telefoanelor mobile pe stradă: „O problemă de sănătate publică”

Locuitorii dintr-o localitate franceză au votat pentru interzicerea telefoanelor mobile pe stradă: „O problemă de sănătate publică”
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 feb 2024

Locuitorii din Seine-Port (Franța) au adoptat o moțiune care interzice utilizarea telefoanelor mobile în spațiile publice, relatează Ouest-France.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Primarul consideră că aceasta este o problemă de sănătate publică și dorește săajute în special părinții să limiteze timpul petrecut în fața ecranelor, scrie News.ro.

Șeful Apple confirmă dezvoltarea mai multor instrumente de AI CITEȘTE ȘI Șeful Apple confirmă dezvoltarea mai multor instrumente de AI

Cei 1.800 de locuitori din Seine-Port (Seine-et-Marne), precum și vizitatorii lor, vor trebui să limiteze de acum înainte utilizarea telefoanelor mobile pe stradă.

Alegătorii au fost chemați la urne sâmbătă pentru a decide dacă vor restricționa sau nu utilizarea smartphone-urilor pe stradă. Tabăra pro-restricție a câștigat cu 54% din voturile exprimate.

Această restricție este o premieră în Franța. Carta propusă de municipalitate prevede interzicerea utilizării smartphone-urilor în magazine, în fața școlilor, în parcuri sau atunci când se merge pe trotuare.

Autoritățile din domeniul sănătății atrag atenția în mod regulat asupra efectelor nocive ale timpului excesiv petrecut în fața ecranelor, în special pentru copiii mici, dar nicio autoritate locală nu a făcut încă pasul de a adopta o astfel de măsură.

Carta are doar rol de stimulent și nu prevede nicio sancțiune pentru cei care o încalcă.

Facebook: Dintr-o cameră de cămin de la Harvard la un fenomen global CITEȘTE ȘI Facebook: Dintr-o cameră de cămin de la Harvard la un fenomen global

O problemă de sănătate publică

Vincent Paul-Petit, primarul din Seine-Port, a declarat pentru Le Parisien că nu intenționează să ia măsuri represive: „Oamenii au impresia că ne amestecăm în viața lor. Eu nu vreau asta! Dar există o problemă de sănătate publică. Trebuie să îi ajutăm”.

Carta îi invită pe părinți să interzică ecranele dimineața, la masă, seara înainte de culcare și în dormitor.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă să nu fie expuși la ecrane copiii cu vârsta sub 2 ani, iar între 2 și 5 ani timpul de expunere la ecrane ar trebui să fie limitat la o oră pe zi, subliniază cercetătorii. În Franța, limita de vârstă fără ecrane tinde să fie stabilită la 3 ani, la inițiativa Autorității de Reglementare a Comunicării Audiovizuale și Numerice.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
telefoane mobile
strada
seine-port