Majoritatea copiilor de 2 și 3 ani petrec prea mult timp în fața ecranelor

Majoritatea copiilor de 2 și 3 ani petrec prea mult timp în fața ecranelor
scris 26 nov 2019

Un studiu canadian publicat luni arată că marea majoritate a copiilor de doi și trei ani depășesc timpul recomandat petrecut săptămânal în fața ecranelor și că un factor asociat este timpul petrecut de mamele acestora în același mod, relatează AFP.

Noul studiu este limitat, circa 3.600 de copii, și realizat pe baza unui studiu condus între 2011 și 2014, în care mamele au declarat orele petrecute în fața ecranelor de ele și copiii lor. Recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) este de maxim o oră pe zi, scrie Agerpres.

Blocaj în negocierea giganților: HP refuză oferta Xerox, dar nu închide ușa CITEȘTE ȘI Blocaj în negocierea giganților: HP refuză oferta Xerox, dar nu închide ușa

80% dintre copiii de doi ani și 95% dintre copiii de trei ani au petrecut mai mult de șapte ore pe săptămână în fața ecranelor, potrivit studiului apărut în revista Jama Pediatrics.

Cel mai important factor asociat timpului mare petrecut de copii în fața ecranelor este timpul petrecut de mame în fața tabletelor, smartphone-urilor sau televizoarelor, urmat de îngrijirea la domiciliu (în comparație cu copiii care merg la creșă).

viewscnt
Afla mai multe despre
copii
tablete
smartphone