Majoritatea salariaților Atos România, una dintre cele mai mari companii IT, se pregătesc de grevă, nemulțumiți de noul contract colectiv de muncă

Majoritatea salariaților Atos România, una dintre cele mai mari companii IT, se pregătesc de grevă, nemulțumiți de noul contract colectiv de muncă
scris 16 ian 2018

Peste 70% dintre angajații din România ai grupului francez Atos, unul dintre principalii furnizori europeni de servicii IT, membri de sindicat, se pregătesc să intre în grevă de avertisment în urma încercărilor nereușite ale managementului de a găsi o soluție satisfăcătoare pentru negocierea noului contract colectiv de muncă, anunță Sindicatul IT Timișoara – SITT.

Organizația sindicală are ca membri circa 1.400 angajați ai Atos România și precizează că are acordul din partea a peste 70% din membrii de sindicat angajați ai companiei pentru declanșarea grevei de avertisment.

Negocierile noului contract colectiv au început în septembrie anul trecut. 

Doar 12% dintre angajații companiilor cunosc în totalitate politicile și regulile de securitate IT în companiile în care lucrează CITEȘTE ȘI Doar 12% dintre angajații companiilor cunosc în totalitate politicile și regulile de securitate IT în companiile în care lucrează

Conform sursei citate, managementul a înaintat până acum 3 oferte de contract colectiv de muncă care au fost supuse spre aprobare, prin vot, angajaților. Niciuna dintre acestea nu s-a apropiat de așteptările salariatilor și toate au fost refuzate. În decembrie, negocierile au ajuns la un blocaj, accentuat puternic de Ordonanța de Urgență a Guvernului de modificare a Codului Fiscal, prin care Guvernul a impus un termen de 1 lună pentru derularea negocierilor.

Următorul pas este încercarea concilierii la Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș, pe 18 ianuarie, însă, dacă nu se ajunge la un rezultat satisfăcător pentru salariați, aceștia vor declanșa o grevă de avertisment, urmată de o grevă generală.

Atos are în România circa 2.100 de salariați, majoritatea fiind în Timișoara. Compania are puncte de lucru și în Brașov. Iași și București.

Financial Times: România a devenit atrăgătoare pentru startup-uri IT, cu un avantaj din comunism, deși este asociată cu biserici medievale și drumuri pline de gropi. Care este însă dezavantajul CITEȘTE ȘI Financial Times: România a devenit atrăgătoare pentru startup-uri IT, cu un avantaj din comunism, deși este asociată cu biserici medievale și drumuri pline de gropi. Care este însă dezavantajul

Compania este un jucator important în piața IT din  România, având în 2016 o cifră de afaceri de 232 milioane lei și un profit de 40 milioane lei.

La nivel global, Atos are venituri anuale de aproape 12 miliarde de euro și peste 100.000 angajați în 72 de țări.

Sindicatul IT Timișoara, înființat în Timișoara în 2009, este unul din cele mai mari sindicate din sectorul IT din România, reprezentând peste 5.000 de salariați.

viewscnt
Afla mai multe despre
atos romania
it
contract colectiv de munca
greva