VIDEO 10 ani de când Steve Jobs a prezentat primul MacBook Air

VIDEO 10 ani de când Steve Jobs a prezentat primul MacBook Air
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 16 ian 2018

În urmă cu 10 ani, Steve Jobs, fondatorul Apple, prezenta primul laptop din seria MacBook Air.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

La un an după lansarea primului iPhone, Apple a prezentat primul MacBook Air în cadrul unui eveniment organizat la Moscone Convention Center din San Francisco. Pentru laptopuri, MacBook Air a fost la vremea aceea echivalentul iPhone-ului: a adus o schimbare radicală care a fost preluată de toți ceilalți producători.

Evenimentul de lansare din ianuarie 2008 a rămas celebru pentru plicul galben. Pentru a scoate în evidență cât de mic și de subțire este noul produs, Steve Jobs l-a prezentat mulțimii, scoțându-l dintr-un plic.

Cântărind doar 1,3 kilograme – o realizare excepțională pentru acea vreme - MacBook Air a intrat pe piață o lună mai târziu, în februarie 2008.  Pentru a crea un produs atât de subțire și ușor, Apple a făcut o serie de compromisuri, unele dintre ele dovedindu-se alegerile corecte.

Doar 12% dintre angajații companiilor cunosc în totalitate politicile și regulile de securitate IT în companiile în care lucrează CITEȘTE ȘI Doar 12% dintre angajații companiilor cunosc în totalitate politicile și regulile de securitate IT în companiile în care lucrează

De exemplu, MacBook Air nu avea unitate optică, un element obligatoriu pentru laptopurile acelei perioade. Creșterea vitezei la internet, care a scăzut nevoia utilizatorului de stocare a datelor pe propriile device-uri, a arătat că Apple a făcut în acest caz alegerea corectă.

Alte compromisuri nu au fost la fel de apreciat de utilizatori. Spre exemplu, faptul că MacBook Air avea un singur port USB i-a atras numeroase critici, însă, până la urmă, cei încântați de formatul produsului au reușit să supraviețuiască.

În cei 10 ani care au trecut, au fost lansate șapte generații noi. Schimbările, însă, sunt minore, iar MacBook Air a rămas în mare același produs pe care Steve Jobs l-a prezentat în 2008.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
macbook air
steve jobs