Marea Britanie a anunțat oficial dezvoltarea unui sistem de sateliți ca alternativă la sistemul european Galileo

Marea Britanie a anunțat oficial dezvoltarea unui sistem de sateliți ca alternativă la sistemul european Galileo
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 aug 2018

Marea Britanie a anunțat în mod oficial, miercuri, că va începe să lucreze la un sistem de sateliți ca alternativă la sistemul european Galileo, care să îi asigure securitatea națională dacă nu va mai avea un acces egal la programul UE după Brexit, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Guvernul britanic, care va rămâne implicat în continuare în roiectul Galileo, a anunțat că va cheltui 92 de milioane de lire sterline (117 milioane dolari) pentru planurile de crearea a unui sistem de sateliți independent, condus de Agenția Spațială a Marii Britanii, cu sprijinul Ministerului Apărării, scrie News.ro.

Galileo, un program de 30 de sateliți de 10 miliarde de euro, care este dezvoltat de UE drept contrapondere la sistemul american GPS (Global Positioning System), a devenit un punct de divergență între Marea Britanie și UE, Regatul Unit fiind deja tratat ca un outsider.

Tranzacție pe piața IT: S&T România, unul dintre cei mai mari integratori de soluții IT&C de pe piața locală, preia integral un furnizor local de soluții software de business dezvoltate de grupul german SAP CITEȘTE ȘI Tranzacție pe piața IT: S&T România, unul dintre cei mai mari integratori de soluții IT&C de pe piața locală, preia integral un furnizor local de soluții software de business dezvoltate de grupul german SAP

Comisia Europeană a început să excludă Marea Britanie și companiile sale din viitoarele activități ale Galileo, înainte de ieșirea țării din UE, peste șapte luni.

Galileo a fost dat în folosință în 2003 și urmează să fie finalizat până în 2020. Un expert a estimat că Marea Britanie va înregistra costuri de circa 3 miliarde de lire sterline pentru a construi un sistem de sateliți concurent.

UE a anunțat că Marea Britanie va putea utiliza în continuare semnalul deschis al Galileo, dar că armata britanică ar putea să nu aibă acces la versiunea criptată, atunci când sistemul va deveni operațional.

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
galileo
sateliti