Piața locală de smartphone-uri - cea mai mare creștere din ultimii trei ani

Piața locală de smartphone-uri - cea mai mare creștere din ultimii trei ani
scris 30 aug 2018

Piața de smartphone-uri din România a înregistrat în primul semestru cel mai mare avans din ultimii trei ani, pe fondul achiziției de terminale mai performante, la un preț mai mare, astfel că, din punct de vedere valoric, piața a urcat cu aproximativ 40% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Potrivit datelor distribuitorului de telefoane mobile și accesorii Avenir Telecom, consumatorii au început să se orienteze către telefoane cu o valoare mai mare, arătând o preferință în achiziție către flaghship-urile producătorilor. În decizia de achiziție, consumatorii au fost ajutați de ofertele operatorilor, dar și de promoțiile agresive ale retailerilor, atât offline, cât și online.

Astfel, pe lângă schimbarea comportamentului utilizatorilor, evoluția pieței de smartphone-uri a fost determinată și de creșterea consumului la nivel general, dar și de schimbarea strategiei producătorilor de smartphone-uri care au lansat în piață mai multe modele de telefoane din segmentele middle și high, mutând astfel și atenția consumatorilor către aceste categorii de smartphone-uri.

Coca-Cola își extinde portofoliul cu încă o răcoritoare, cu o istorie de 134 de ani - mai lungă decât brandul propriu CITEȘTE ȘI Coca-Cola își extinde portofoliul cu încă o răcoritoare, cu o istorie de 134 de ani - mai lungă decât brandul propriu

Prețul mediu al smartphone-urilor vândute în România a depășit în primul semestru din acest an valoarea de 200 euro, în creștere cu peste 13% față de prețul mediu înregistrat anul trecut.

În primele șase luni ale anului, românii s-au orientat, în achiziția de smartphone-uri, către telefoane din gamele medie și de top disponibile în piață. Mai mult, și-au dorit telefoane cu o durată de viață a bateriei din ce în ce mai mare, potrivit companiei.

Creșterea timpului de folosire a smartphone-urilor, precum și a consumului de internet și date mobile, a influențat pozitiv vânzările de smartphone-uri, în sensul achiziției telefoanelor mai performante, ca necesitate de utilizare în activități precum gaming, streaming live, navigare pe internet la viteze 4G și socializare, potrivit companiei.

Dezvoltarea pieței de smartphone-uri a fost susținută și de operatorii telecom. Astfel, faptul că au dat posibilitatea utilizatorilor să achiziționeze smartphone-uri împreună cu internet 4G nelimitat, la prețuri începând cu 5 euro/lună, cum este cazul Telekom, spre exemplu, a reprezentat un alt motor important de creștere a vânzărilor de smartphone-uri.

viewscnt
Afla mai multe despre
smartphone
telefoane mobile