Marea Britanie va deschide o investigație aprofundată privind preluarea producătorului de cipuri ARM de către Nvidia, din motive de securitate națională

Marea Britanie va deschide o investigație aprofundată privind preluarea producătorului de cipuri ARM de către Nvidia, din motive de securitate națională
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 nov 2021

Miniștrii britanici ar urma să ordone o investigație aprofundată referitoare la preluarea planificată a producătorului britanic de semiconductori ARM de către Nvidia, pentru 30 de miliarde de dolari, din motive de securitate națională, potrivit publicației Sunday Times, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Secretarul pentru Cultură și Sectorul Digital Nadine Dorries va cere Autorității pentru Piețe și Concurență să efectuează o investigație de fază a doua a tranzacției, scrie News.ro.

Facebook anunță Shops in Groups și alte funcții de cumpărături CITEȘTE ȘI Facebook anunță Shops in Groups și alte funcții de cumpărături

Compania americană a convenit preluarea ARM de la grupul japonez Softbank în septembrie 2020, declanșând o reacție din partea politicienilor, companiilor concurente și a clienților.

Tehnologia ARM este folosită de producătorii de cipuri concurenți, precum Qualcomm, Samsung Electronics și Apple, pentru a-și produce propriile procesoare.

Producătorii de cipuri se tem că ARM nu își va păstra statutul de jucător neutru sub proprietatea Nvidia.

Nvidia a spus că temerile sunt nefondate. Cu toate acestea, Autoritatea pentru Piețe și Concurență (CMA) a tras un semnal de alarmă în legătură cu acordul în august, când a declarat că entitatea fuzionată ar putea reduce concurența pe piețele din întreaga lume care se bazează pe tehnologia cipurilor.

Guvernul a luat în considerare constatările CMA și a evaluat posibilele implicații ale acordului privind securitatea națională.

O anchetă completă aprofundată ar dura aproximativ șase luni, după care guvernul ar putea bloca preluarea, aproba sau permite realizarea acesteia cu anumite angajamente.

Departamentul pentru Sectorul Digital, Cultură, Media și Sport a refuzat să comenteze articolul publicat de Sunday Times.

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
arm
nvidia