Mark Zuckerberg refuză să se prezinte în fața Parlamentului britanic în legătură cu scandalul Cambridge Analytica

Mark Zuckerberg refuză să se prezinte în fața Parlamentului britanic în legătură cu scandalul Cambridge Analytica
scris 27 mar 2018

Co-fondatorul Facebook Mark Zuckerberg a refuzat solicitarea Parlamentului britanic de a fi audiat în legătură cu scurgerea de date din scandalul Cambridge Analytica, scrie The Independent.

Șeful Facebook își va trimite în schimb unul dintre adjuncții principali, a anunțat compania.

Damian Collins, cel care conduce comitetul pentru mediul digital, cultură, media și sport, îi trimisese lui Zuckerberg o solicitare scrisă pentru a apărea în fața Parlamentului, scrie News.ro.

Facebook a răspuns printr-o scrisoare în care precizează că îl va trimite ori pe Mike Schroepfer sau pe Chris Cox, ambii lucrând pentru Zuckerberg de peste 10 ani și fiind printre cei mai vechi cu funcții executive din companie.

Grupul hotelier Orbis are un nou Director General pentru zona Europei de Sud-Est, cu biroul la București CITEȘTE ȘI Grupul hotelier Orbis are un nou Director General pentru zona Europei de Sud-Est, cu biroul la București

În scrisoare nu se specifică motivele pentru care Zuckerberg nu va fi prezent.

Scrisoarea este semnată de Rebecca Stimson, șefa politicilor publice de la Facebook pentru Marea Britanie.

„Facebook conștientizează interesul publicului și al Parlamentului pentru aceste probleme și este de acord privind necesitatea lămuririi acestor probleme de la cele mai înalte niveluri ale companiei de către cei care au autoritatea de a vă răspunde la întrebări. Astfel, domnul Zuckerberg a rugat personal unul dintre adjuncții săi să ofere probe comitetului”, se arată în comunicat.

De asemenea, în scrisoare se precizează că doar 1% dintre cei care au descărcat aplicația pe care a folosit-o Cambridge Analytica pentru a aduna datele sunt din Marea Britanie.

Zuckerberg a fost criticat în repetate rânduri pentru că nu a vorbit public despre acuzațiile aduse companiei în scandalul Cambridge Analytica. Timp de câteva zile, șeful Facebook nu a făcut niciun comentariu, pentru ca apoi vorbească în cadrul unei postări pe Facebook și în articole publicitare în ziarele britanice.

viewscnt
Afla mai multe despre
mark zuckerberg
facebook
cambridge analytica