Meta (Facebook) va ieftini abonamentele în Uniunea Europeană. Noua ofertă avansată

Meta (Facebook) va ieftini abonamentele în Uniunea Europeană. Noua ofertă avansată
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 19 mar 2024

Prețurile abonamentelor introduse în Uniunea Europeană de Meta anul trecut pentru platformele sale de socializare ar putea să scadă aproape la jumătate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aflată sub lupa autorităților europene pentru nerespectarea noilor reguli privind piețele digitale, Meta le-a propus acestora reducerea prețurilor la abonamente.

Lansate în urmă cu mai multe luni, abonamentele aveau rolul de a scuti de reclame utilizatorii Facebook și Instagram, în schimbul a 10 euro pe lună.

Un consultant Meta a demisionat pentru că Instagram nu elimină conținutul dăunător vieții CITEȘTE ȘI Un consultant Meta a demisionat pentru că Instagram nu elimină conținutul dăunător vieții

Tocmai prețul abonamentului, considerat prea mare pentru a oferi o alegere reală, a stârnit îngrijorare în rândul oficialilor europeni.

Acum, pentru a evita o situație și mai complicată, care se poate concretiza eventual într-o amendă, Meta ar fi propus reducerea prețurilor pentru abonamente.

Meta a propus ca un abonament să coste 6 euro pe lună pentru un cont, de la 10 euro pe lună. Pentru fiecare profil suplimentar, pe modelul Netflix, utilizatorul ar trebui să scoată din buzunar alți 4 euro pe lună.

Reprezentanții Meta au confirmat propunerea, însă, nu se știe dacă aceasta se va și concretiza. Compania americană așteaptă acum răspuns de la Comisia Irlandeză pentru Protecția Datelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta
facebook
instagram
abonamente
uniunea europeană