Google îmbunătățește securitatea browser-ului Chrome

Google îmbunătățește securitatea browser-ului Chrome
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 19 mar 2024

Funcția Safe Browsing a browser-ului Chrome, dezvoltat de Google, va oferi protecție în timp real împotriva site-urilor malițioase.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Așa-zisele site-uri malițioase reprezintă una dintre cele mai mari amenințări la adresa utilizatorilor - este cea mai folosită modalitate de „plantare” a malware-ului pe dispozitivele utilizatorilor.

Pentru o mai bună protecție împotriva acestora, Google și-a îmbunătățit funcția Safe Browsing, cea pe baza căreia utilizatorii sunt avertizați când sunt pe punctul de a intra pe un site malițios.

Apple este în discuții cu Google pentru a folosi pe iPhone modelul de AI generativ Gemini CITEȘTE ȘI Apple este în discuții cu Google pentru a folosi pe iPhone modelul de AI generativ Gemini

Safe Browsing folosește o listă în care sunt adăugate site-urile malițioase descoperite. Doar că această listă era actualizată în Chrome la 30-60 de minute.

Iar asta era problemă, în condițiile în care chiar Google spune cu un astfel de site nu există, în medie, mai mult de 10 minute.

De aceea, Safe Browsing, care este o facilitate opțională ce trebuie activată manual de utilizatori, va verifica acum în timp real fiecare site pe care utilizatorul încearcă să-l acceseze.

Safe Browsing analizează în jur de 10 miliarde de URL-uri în fiecare zi și folosește în acest sens date de la peste 5 miliarde de dispozitive.

Trecerea la o funcționare în timp real va bloca cu 25% mai multe tentative de phishing, cred cei de la Google.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
securitate
browser
chrome