Meta Platforms a convenit plata a 37,5 milioane de dolari pentru închiderea unui proces din SUA legat de nerespectarea confidențialității datelor utilizatorilor

Meta Platforms a convenit plata a 37,5 milioane de dolari pentru închiderea unui proces din SUA legat de nerespectarea confidențialității datelor utilizatorilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 aug 2022

Meta Platforms a ajuns la un acord în valoare de 37,5 milioane de dolari, într-un proces în care compania-mamă a Facebook este acuzată de încălcarea confidențialității utilizatorilor prin urmărirea mișcărilor acestora fără permisiune, prin intermediul smartphone-urilor lor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

O soluționare preliminară a procesului colectiv a fost depusă la tribunalul federal din San Francisco și necesită aprobarea unui judecător, scrie News.ro.

PROFIT NEWS TV Radu Georgescu, Fondator Gecad Ventures: Companiile trebuie să fie foarte atente să nu rămână fără bani. Va veni momentul în care cash is king. Este destul de clar că urmează o criză CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Georgescu, Fondator Gecad Ventures: Companiile trebuie să fie foarte atente să nu rămână fără bani. Va veni momentul în care cash is king. Este destul de clar că urmează o criză

Părțile au ajuns la un acord pentru închiderea procesului în care Facebook este acuzată că a încălcat legea în California și propria sa politică de confidențialitate prin colectarea datelor de la utilizatorii care au dezactivat serviciile de localizare pe dispozitivele lor mobile.

Utilizatorii au spus că, deși nu au vrut să-și partajeze locațiile cu Facebook, compania a dedus totuși unde se află, din adresele lor IP (protocol de internet), și a folosit acele informații pentru a le trimite publicitate direcționată.

Acordul acoperă persoanele din Statele Unite care au folosit Facebook după 30 ianuarie 2015.

În cadrul acordului convenit, Meta neagă faptele greșite.

Meta nu a răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

În iunie 2018, Facebook și directorul său general Mark Zuckerberg au declarat Congresului SUA că compania din Menlo Park, California, folosește datele despre locație ”pentru a ajuta agenții de publicitate să ajungă la oameni în anumite zone”.

De exemplu, a spus că utilizatorii care au luat masa la anumite restaurante ar putea primi postări de la prieteni care au mâncat și ei acolo sau anunțuri de la companii care doresc să ofere servicii în apropiere.

Procesul a început în noiembrie 2018. Avocații reclamanților pot solicita până la 30% din suma prevăzută în acord luni pentru onorariile legale, arată documentele de soluționare.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta platforms
despagubiri
proces