Meta Platforms: Metaversul ar putea contribui cu aproximativ 2,4% la PIB-ul anual al SUA, până în 2035

Meta Platforms: Metaversul ar putea contribui cu aproximativ 2,4% la PIB-ul anual al SUA, până în 2035
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 mai 2023

Metaversul ar putea contribui cu până la 760 de miliarde de dolari, sau aproximativ 2,4%, la produsul intern brut (PIB) anual al SUA, până în 2035, potrivit unui studiu comandat de proprietarul Facebook, Meta Platforms, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Conceptul de metavers include tehnologii de realitate augmentată și virtuală care permit utilizatorilor să se cufunde într-o lume virtuală sau să suprapună informații digitale pe imagini din lumea reală, potrivit raportului firmei de consultanță Deloitte.

FOTO Detalii despre Pixel Tablet, scăpate online înainte de lansare CITEȘTE ȘI FOTO Detalii despre Pixel Tablet, scăpate online înainte de lansare

Câștigurile economice pot veni din utilizarea tehnologiilor în sectoarele de apărare, medical și de producție, plus cazuri de utilizare a divertismentului, cum ar fi jocurile video și comunicațiile, se arată în raport.

Gigantul rețelelor sociale Meta, care și-a orientat atenția asupra construirii de tehnologii metaverse în 2021, a estimat că tehnologia va înlocui în cele din urmă mobilul, ca principală platformă de calcul, scrie News.ro.

Investitorii au pus sub semnul întrebării investițiile mari ale Meta în proiectul său metavers, fiind sceptici cu privire la rentabilitate într-un moment în care o scădere a sectorului de publicitate a presat creșterea veniturilor companiei.

Într-un raport separat, Meta a spus că Uniunea Europeană ar putea avea o oportunitate economică crescută, de până la 489 de miliarde de euro (538,29 miliarde de dolari) în PIB-ul anual, până în 2035, sau aproximativ 1,3%-2,4% din PIB-ul său total.

Twitter va șterge conturile inactive CITEȘTE ȘI Twitter va șterge conturile inactive

Metaversul ar putea contribui între 45,3 miliarde dolari canadieni (33,88 miliarde USD) și 85,5 miliarde de dolari candieni la PIB-ul anual al Canadei, până în 2035, a spus Deloitte.

Proiecțiile regionale urmează unui raport de impact economic global pe care Meta l-a comandat companiei de consultanță Analysis Group anul trecut, care estima că adoptarea metaversului ar contribui cu 3.010 miliarde de dolari până în 2031.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta platforms
metavers
sua
pib