Nintendo se așteaptă să vândă mai puține console Switch anul viitor

Nintendo se așteaptă să vândă mai puține console Switch anul viitor
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 9 mai 2023

Vânzările de console Switch vor scădea în anul fiscal 2024 față de anul anterior, cred cei de la Nintendo, care nu sunt foarte siguri nici pe previziunea făcută.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pentru al doilea an la rând vor scădea vânzările consolelor Switch, care și-au început cariera în forță acum doi ani, când au fost vândute în 23 de milioane de exemplare.

Anul trecut, vânzările au scăzut brusc cu 5 milioane de unități, de la 23 de milioane la 18 milioane, iar producătorul japonez se așteaptă ca acest trend să continuie și în anul care urmează.

FOTO Detalii despre Pixel Tablet, scăpate online înainte de lansare CITEȘTE ȘI FOTO Detalii despre Pixel Tablet, scăpate online înainte de lansare

În raportul făcut cu ocazia celor mai recente rezultate financiare, Nintendo scrie că se așteaptă să vândă 15 milioane de console Switch în anul care urmează.

Președintele companiei, însă, Shuntaro Furukawa, spune că „obiectivul de a vinde 15 milioane de unități în acest an fiscal este puțin exagerat”, ceea ce înseamnă că cele 15 milioane sunt un fel de „best case scenario”, iar oficialii companiei nu ar fi mirați dacă vor vinde și cu câteva milioane de unități sub acest obiectiv.

În ultimul an, veniturile Nintendo au scăzut cu 5,5%, la 11,87 de miliarde de dolari, în vreme ce profitul a fost de 3,74 de miliarde de dolari, în scădere cu 14,9%.

Consolele Switch a generat în ultimul an 3,06 miliarde de dolari. 

viewscnt
Afla mai multe despre
nintendo
console
switch