Meta va lansa o nouă cască de VR în octombrie

Meta va lansa o nouă cască de VR în octombrie
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 26 aug 2022

În luna octombrie, Meta va prezenta o nouă cască de realitate virtuală, care va oferi funcții de socializare pe baza monitorizării feței și a ochilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șeful Meta, Mark Zuckerberg, a anunțat în cadrul unei emisiuni realizate de Joe Rogan și distribuite pe Spotify, că următoarea cască de realitate virtuală a companiei va fi lansată în luna octombrie.

Zuckerberg a oferit și câteva informații despre aceasta, spunând că sistemele de monitorizare a feței și a ochilor vor sta la baza unor noi opțiuni de socializare.

Google, acuzată de încălcarea legislației europene pentru că afișează reclame sub formă de e-mail-uri în Gmail CITEȘTE ȘI Google, acuzată de încălcarea legislației europene pentru că afișează reclame sub formă de e-mail-uri în Gmail

Pe de o parte, aceasta va permite utilizatorilor să realizeze contact vizual în mediul virtual. Pe de altă parte, avatarul va prelua în timp real expresia feței. De exemplu, avatarul va zâmbi în mediul virtual, dacă utilizatorul zâmbește și el.

Facilitățile descrise de Zuckerberg coincid cu zvonurile vehiculate până acum despre casca ce, în cadrul companiei, a fost cunoscută în procesul dezvoltării ca Project Cambria.

Pe surse, Project Cambria ar urma să aibă în dotare un ecran de mare rezoluție, senzori interni pentru urmărirea mișcării ochilor și un mod sofisticat de realitate augmentată.

Conform surselor Bloomberg, Project Cambria va fi comercializată sub numele Meta Quest Pro și va costa mai mult decât versiunea actuală de Meta Quest, care a fost recent scumpită, ajungând să coste 400 de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta
cască
vr
mark zuckerberg