Microsoft a anunțat că va percepe cu cel puțin 53% mai mult pentru accesarea noilor funcții de inteligență artificială în software-ul său de birou

Microsoft a anunțat că va percepe cu cel puțin 53% mai mult pentru accesarea noilor funcții de inteligență artificială în software-ul său de birou
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iul 2023

Microsoft a anunțat că va percepe cu cel puțin 53% mai mult pentru accesarea noilor funcții de inteligență artificială în software-ul său de birou utilizat pe scară largă, oferind o imagine a profitului pe care speră să îl obțină din tehnologie, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Compania a mai spus că va pune la dispoziție imediat companiilor o versiune mai sigură a motorului său de căutare Bing, cu scopul de a răspunde preocupărilor lor legate de protecția datelor, de a le crește interesul pentru AI și de a concura mai mult cu Google, scrie News.ro.

Compania norvegiană Kahoot!, cumpărată cu 1,72 miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Compania norvegiană Kahoot!, cumpărată cu 1,72 miliarde de dolari

La conferința virtuală Inspire, compania a spus că clienții vor plăti 30 de dolari pe utilizator, pe lună, pentru copilotul său AI în Microsoft 365, care promite să redacteze e-mailuri în Outlook, să facă documente în Word și să facă practic accesibile toate datele unui angajat prin intermediul unui chatbot.

Upgrade-ul voluntar este în plus față de abonamentele lunare listate public, care variază de la 12,50 dolari per utilizator la 57 de dolari, ceea ce înseamnă că acest copilot ar putea tripla costurile pentru unii clienți Microsoft.

Într-un interviu, Jared Spataro, vicepreședintele corporativ al Microsoft, a spus că instrumentul se va amortiza prin economii de timp și câștiguri de productivitate.

Copilotul rezumă convorbirile telefonice echipelor, de exemplu.

”Nu mai iei notițe în ședințe, nu participi la unele întâlniri. Doar schimbă modul în care lucrezi”, a spus el.

Spataro a refuzat să estimeze veniturile din copilot, pe care cel puțin 600 de întreprinderi l-au testat de la lansarea sa în martie.

Programul AI, potențial costisitor de operat, nu este încă disponibil în general.

Euro, cea mai lungă serie de creșteri față de dolar din 2004 CITEȘTE ȘI Euro, cea mai lungă serie de creșteri față de dolar din 2004

Între timp, Microsoft îndreaptă companiile către Bing Chat Enterprise, un bot din motorul său de căutare care poate genera conținut și poate da sens internetului, inclus în abonamentele folosite de aproximativ 160 de milioane de lucrători.

Spre deosebire de Bing-ul public pe care l-au accesat milioane de internauți în ultimele luni, versiunea pentru întreprinderi nu va permite nicio vizualizare sau salvare a datelor utilizatorilor pentru a antrena tehnologia subiacentă.

Un angajat ar trebui să se conecteze cu acreditările de serviciu pentru a obține protecția.

Lansarea are loc pe fondul îngrijorării crescândă a industriei cu privire la angajații care introduc informații confidențiale în chatboturi publice, pe care oamenii le-ar putea citi sau AI le-ar putea reproduce cu îndemnuri atente.

Întrebat dacă utilizatorii Bing au fost neprotejați până acum, Spataro a spus că Microsoft și-a făcut clare politicile de confidențialitate și este dornic să aducă AI consumatorilor.

Compania a anunțat, de asemenea, capacitatea de a încărca imagini și de a căuta conținut legat, așa cum permite Google.

Forța sa corporativă pentru Bing ar putea ajuta eforturile de a obține cota de publicitate în căutare de la Google la un venit de 2 miliarde de dolari per punct procentual.

De asemenea, poate atrage clienții către Microsoft 365 Copilot, o actualizare AI care oferă acces la datele de afaceri și la controale de conformitate.

”Este o mișcare strategică pentru noi”, a spus Spataro.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
inteligență artificială