Microsoft a anunțat cât vor costa update-urile pentru Windows 10 după încetarea suportului

Microsoft a anunțat cât vor costa update-urile pentru Windows 10 după încetarea suportului
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 15 apr 2024

Utilizatorii care vor dori să-și mențină în siguranță PC-urile după terminarea perioadei de suport tehnic pentru Windows 10 vor trebui să plătească sume importante dezvoltatorului american.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Suportul tehnic pentru Windows 10 va înceta pe 14 octombrie 2025. După acea dată, pentru prima oară, utilizatorii vor putea beneficia de update-uri speciale de securitate, dacă vor plăti.

Extended Security Updates, cum le numește Microsoft, vor costa 61 de dolari în primul an, un preț care se va dubla succesiv în următorii doi ani.

Windows 11 ar putea afișa reclame în mediul Start CITEȘTE ȘI Windows 11 ar putea afișa reclame în mediul Start

Astfel, în al doilea an, utilizatorii vor trebui să plătească 122 de dolari, iar în al treilea an costul urcă la 244 de dolari. Asta, spune Microsoft, pentru că update-urile sunt cumulative.

Compania americană încearcă să profite, în acest fel, de numărul mare de utilizatori care încă folosesc Windows 10. Conform StatCounter, Windows 10 este folosit de 69% dintre utilizatorii sistemelor Windows.

De altfel, securitatea a devenit o sursă importantă de venituri pentru Microsoft în ultimii ani, asta chiar dacă compania a arătat că nu face o treabă suficient de bună nici pentru a-și asigura propria siguranță.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
windows 10
update-uri securitate