Microsoft va înființa un nou hub de inteligență artificială la Londra, axat pe dezvoltarea de produse și cercetare

Microsoft va înființa un nou hub de inteligență artificială la Londra, axat pe dezvoltarea de produse și cercetare
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 apr 2024

Microsoft a anunțat planuri pentru înființarea unui nou hub de inteligență artificială (AI) la Londra, axat pe dezvoltarea de produse și cercetare, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Unitatea va fi condusă de Mustafa Suleyman, cofondatorul Google DeepMind, născut la Londra, pe care Microsoft l-a angajat luna trecută, scrie News.ro.

Alphabet ia în considerare o ofertă pentru HubSpot CITEȘTE ȘI Alphabet ia în considerare o ofertă pentru HubSpot

DE CE ESTE IMPORTANT

În calitate de susținător principal al producătorului de ChatGPT OpenAI, Microsoft este lider mondial în tehnologia care se dezvoltă rapid. Dar concurența pentru talentul AI a crescut în toată Europa în ultimele 18 luni.

Microsoft ar putea încerca să atragă experți de la alte companii axate pe inteligența artificială pentru a-și dota noua unitate cu specialiști, cum ar fi de la DeepMind sau OpenAI.

Mișcarea reprezintă, de asemenea, o victorie pentru Marea Britanie, care a încercat să-și consolideze acreditările ca superputere tehnologică de când a găzduit primul summit global privind siguranța AI din lume, în noiembrie.

CONTEXT

Luna trecută, Microsoft l-a angajat pe cofondatorul DeepMind Suleyman pentru a conduce divizia internă Microsoft AI.

Suleyman a părăsit propria companie recent înființată, Inflection AI, pentru a se alătura Microsoft, luând cu el zeci de membri ai personalului.

Mișcarea a primit critici din unele colțuri, deoarece transferul de personal a însemnat că Microsoft a evitat controlul de reglementare care vine de obicei cu o achiziție tradițională.

Rusia se pregătește să importe benzină din Kazahstan CITEȘTE ȘI Rusia se pregătește să importe benzină din Kazahstan

INVESTIȚII

Deși rămâne neclar câte locuri de muncă va crea noul centru, anunțul se bazează pe angajamentul recent al Microsoft de a investi 2,5 miliarde de lire sterline (3,16 miliarde de dolari) în infrastructura centrelor de date și de a îmbunătăți abilitățile AI în Marea Britanie.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
inteligență artificială