Microsoft a lansat peste 100 de patch-uri de securitate

Microsoft a lansat peste 100 de patch-uri de securitate
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 14 apr 2022

„April 2022 Patch Tuesday”, pachetul cu update-uri Microsoft pentru luna aprilie, include mai bine de 100 de patch-uri de securitate, dintre care două erau deja exploatate de hackeri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Microsoft a lansat pachetul de update-uri aferente lunii aprilie, care include patch-urile dezvoltate de gigantul american pentru propriile produse în ultima luna.

Printre altele, sunt peticite sistemul de operare Windows, suita Microsoft Office, browser-ul Edge, Skype for Business, Hyper-V și componente precum Windows SMB și File Server.

Google va investi în acest an 9,5 miliarde de dolari în birouri și centre de date din Statele Unite CITEȘTE ȘI Google va investi în acest an 9,5 miliarde de dolari în birouri și centre de date din Statele Unite

Printre acestea se regăsesc două așa-zise patch-uri 0-day, care au prioritate maximă pentru companie, din cauză că se cunosc cazuri în care acestea au fost folosite de hackeri în diverse atacuri.

Ambele patch-uri 0-day, CVE-2022-26904 și CVE-2022-24521 afectează componente din Windows - Windows User Profile Service, respectiv Windows Common Log File System Driver.

Microsoft și alte companii de tehnologie au fost foarte ocupate în ultima vreme cu dezvoltarea patch-urilor, fiind vizibilă o escaladare a atacurilor, inclusiv inițiate de la nivel guvernamental.

Doar luna trecuta, în cadrul pachetului pentru martie, Microsoft a lansat alte 71 de patch-uri, după cele 48 de patch-uri din februarie.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
patch
securitate