Microsoft admite la UE: Google are un avantaj competitiv în inteligența artificială generativă

Microsoft admite la UE: Google are un avantaj competitiv în inteligența artificială generativă
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mar 2024

Google, parte a grupului Alphabet, se bucură de un avantaj competitiv în inteligența artificială generativă datorită depozitului său de date și cipurilor optimizate pentru AI, a declarat Microsoft autorităților de reglementare antitrust din UE, subliniind rivalitatea dintre cei doi giganți ai tehnologiei, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Comentariile Microsoft au fost ca răspuns la o consultare lansată de Comisia Europeană în ianuarie cu privire la nivelul concurenței în AI generativă, scrie News.ro.

DIGI începe să recruteze tineri CITEȘTE ȘI DIGI începe să recruteze tineri

Popularitatea tot mai mare a AI generativă, care poate genera răspunsuri umane la solicitările scrise și este exemplificată de ChatGPT de la OpenAI, susținut de Microsoft, și de chatbotul Google Gemini, a stârnit îngrijorări cu privire la dezinformarea și știrile false.

”Astăzi, o singură companie – Google – este integrată pe verticală într-un mod care îi oferă putere și independență la fiecare strat de AI, de la cipuri la un magazin de aplicații mobile înfloritor.

Toți ceilalți trebuie să se bazeze pe parteneriate pentru a inova și a concura”, a spus Microsoft în raportul său către Comisie. Acesta a spus că semiconductorii AI de auto-aprovizionare ai Google îi vor oferi un avantaj competitiv pentru anii următori, în timp ce seturile sale mari de date proprietare de la Google Search Index și YouTube îi permit să-și antreneze modelul de limbaj mare Gemini.

”YouTube oferă un set de conținut video de neegalat; găzduiește aproximativ 14 miliarde de videoclipuri. Google are acces la astfel de conținut; dar alți dezvoltatori AI nu”, a spus Microsoft.

Se spune că asistenții vocali bazați pe inteligență artificială, cum ar fi Google Assistant și  Siri al Apple, oferă ambelor companii un avantaj.

”Sunt bine poziționați să evolueze și să-și folosească asistenții vocali existenți în poziții de conducere în AI generativă. Noii intrați și concurenții Google și Apple nu se vor bucura de aceleași avantaje”, a spus Microsoft.

China afirmă că va lua „toate măsurile necesare” pentru a-și proteja interesele după votul care ar putea duce la interzicerea TikTok în SUA CITEȘTE ȘI China afirmă că va lua „toate măsurile necesare” pentru a-și proteja interesele după votul care ar putea duce la interzicerea TikTok în SUA

Microsoft, ale cărei investiții de peste 10 miliarde de dolari în OpenAI se află acum în atenția autorităților de reglementare antitrust din UE, a încercat, de asemenea, să alunge îngrijorările de reglementare cu privire la astfel de parteneriate între Big Tech și startupuri.

”Toate aceste startupuri s-au bazat pe diferite forme de investiții și parteneriate care le-au permis să intre și să se extindă în spațiu”, a spus Microsoft.

A indicat Anthropic, care îi are ca investitori pe Google și Amazon ca investitori, Mistral din Franța, în care Microsoft a investit 15 miliarde de euro, și Cohere din Canada, care are ca investitori Salesforce și Nvidia.

”Încurajarea parteneriatelor pro-competitive în spațiul AI este o modalitate eficientă de a preveni integrarea verticală a companiilor într-un mod care ar avea ca rezultat un avantaj anticoncurențial”, a spus Microsoft.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
microsoft