Microsoft anunță mai multe funcții bazate pe AI pentru suita office a companiei

Microsoft anunță mai multe funcții bazate pe AI pentru suita office a companiei
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 17 mar 2023

Programele din suita de birou Microsoft 365 (fostă Microsoft Office) vor primi în curând mai multe funcții de AI generativ prin care se promite eliminarea „corvoadelor”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Sub egida Microsoft 365 Copilot, aplicațiile de birou ale gigantului american vor ajunge să folosească inteligența artificială pentru a genera conținut plecând de la comenzi textuale.

Anumite sarcini minuțioase vor putea fi realizate prin comenzi date AI-ului. Spre exemplu, acestuia i se va putea cere să creeze o prezentare PowerPoint pe baza unui document Word și chiar să adauge acesteia anumite stiluri grafice și animații.

Google adaugă funcții pentru scris bazate pe AI în Docs și Gmail și lansează un API pentru modelul lingvistic PaLM CITEȘTE ȘI Google adaugă funcții pentru scris bazate pe AI în Docs și Gmail și lansează un API pentru modelul lingvistic PaLM

Pe baza unui tabel, în Word va putea fi comandată textual crearea unei propuneri și, dacă nu este mulțumit în totalitate de rezultate, utilizatorul poate cere schimbarea tonului folosit.

Excel va putea descompune datele sau prezice efectul unei modificări de variabile, iar Outlook va putea crea rezumate pentru e-mail-urile lungi și va putea compune răspunsuri.

Teams, aplicația de comunicare video a suitei, va putea realiza recapitulări și chiar cântări argumentele pro și contra ale unui subiect de discuție.

Microsoft a anunțat și un nou instrument, numit Business Chat. Este un chatbot care poate „trage” informații din aplicațiile suitei de birou pentru a realiza sarcini precum cele deja amintite și poate răspunde la întrebări în limbaj natural precum ChatGPT.

Tehnologia care va fi implementată în suita office are la bază GPT 4, cea mai recentă versiune a modelului lingvistic creat de OpenAI.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
365
ai
gpt4