Microsoft este ținta unei plângeri antitrust depusă de trei companii europene de cloud computing la Comisia Europeană

Microsoft este ținta unei plângeri antitrust depusă de trei companii europene de cloud computing la Comisia Europeană
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 mar 2022

Microsoft este ținta unei plângeri antitrust depusă de trei companii europene de cloud computing la Comisia Europeană, a anunțat joi unul dintre reclamanți, firma franceză OVHcloud, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Plângerea, depusă la Comisia Europeană, care este autoritatea de supraveghere a concurenței din Uniunea Europeană cu luni în urmă, susține că practicile contractuale și de afaceri ale Microsoft fac dificil și costisitor pentru utilizatorii serviciilor sale de cloud computing să opteze pentru serviciile unui concurent, a spus o sursă apropiată subiectului.

ULTIMA ORĂ DOCUMENT Fiscul a blocat conturile reprezentanței din România a Aeroflot CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ DOCUMENT Fiscul a blocat conturile reprezentanței din România a Aeroflot

Furnizorul francez de servicii de cloud computing OVHcloud a confirmat într-o declarație că s-a alăturat plângerii împotriva Microsoft, scrie News.ro.

Un purtător de cuvânt al companiei a refuzat să dea numele celorlalți doi reclamanți europeni.

”Prin abuzul de poziție dominantă, Microsoft subminează concurența loială și limitează alegerea consumatorilor pe piața serviciilor de cloud computing”, a spus OVHcloud.

Wall Street Journal a fost prima publicație care a relatat despre plângere.

Comisia Europeană a confirmat că a primit o plângere, fără a oferi detalii.

”Evaluăm continuu modul în care putem sprijini cel mai bine partenerii și facem disponibil software-ul Microsoft pentru clienți în toate mediile, inclusiv în cele ale altor furnizori de cloud”, a declarat un purtător de cuvânt al Microsoft, ca răspuns la un comentariu prin e-mail.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
cloud computing