Companiile din România sunt mai norocoase decât cele din Germania în a angaja experți ITC

Companiile din România sunt mai norocoase decât cele din Germania în a angaja experți ITC
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iul 2023

Aproape o zecime (9,5%) dintre firmele din UE au raportat anul trecut că în 2021 au recrutat sau au încercat să recruteze specialiști în tehnologia informațiilor și comunicațiilor, iar 62,8% dintre aceste companii au avut dificultăți în acoperirea posturilor vacante, arată datele publicate de Eurostat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În rândul statelor membre, în Slovenia (78%), Cehia (77%) și Germania (76,6%) peste trei sferturi dintre companiile care au recrutat sau au încercat să recruteze specialiști în ITC au declarat că au avut dificultăți în a găsi experții care să ocupe posturile vacante, scrie Agerpres.

Franklin Templeton și Fondul Proprietatea anunță listarea cu succes a companiei Hidroelectrica, cea mai mare ofertă publică inițială din istoria României și cea mai mare Europa din septembrie 2022 până în prezent CITEȘTE ȘI Franklin Templeton și Fondul Proprietatea anunță listarea cu succes a companiei Hidroelectrica, cea mai mare ofertă publică inițială din istoria României și cea mai mare Europa din septembrie 2022 până în prezent

La polul opus, cele mai mici ponderi ale firmelor care au declarat că au avut dificultăți în a angaja experți ITC au fost înregistrate în Spania (32,8%), Bulgaria (46%), Polonia (46,5%), Slovacia (51,4%), Cipru (54,5%) și România (58,6%).

Printre dificultățile întâmpinate de companiile care încercau să recruteze specialiști ITC se numără lipsa de solicitări, lipsa calificărilor și expertizelor necesare precum și așteptările salariale mari.

Când vine vorba de mărimea companiilor, ponderea firmelor care au recrutat sau au încercat să recruteze specialiști în tehnologie informațiilor dar s-au confruntat cu dificultăți este mai mare în rândul firmelor mari (72,2%) dar este una ridicată și în rândul IMM-urilor (63,7%) și firmelor mici (59,9%). 

viewscnt
Afla mai multe despre
it
companii
romania