Microsoft îmbunătățește modul în care sunt livrate update-urile pentru Windows 10

Microsoft îmbunătățește modul în care sunt livrate update-urile pentru Windows 10
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 5 apr 2019

Următorul update major pentru Windows 10 va aduce mai multe îmbunătățiri care vizează modul în care sunt verificate, livrate și instalate actualizările de sistem.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

În loc să forțeze utilizatorii să instalez toate update-urile de Windows 10 imediat cum acestea devin disponibile, Microsoft va permite utilizatorilor să trateze diferit update-urile de securitate și cele care aduc îmbunătățiri.

Schimbările se vor produce prin intermediul primului update major de anul acesta pentru Windows 10, nume de cod “19H1”, care va fi lansat în luna mai.

Utilizatorii vor putea instala în continuare lunar update-urile de securitate, dar vor avea acum opțiunea amânării instalării update-urilor care rezolvă bug-uri și aduc facilități noi. Instalarea acestora din urmă va putea fi amânată cu până la 35 de zile.

Amazon vrea să lanseze peste 3.000 de sateliți pe orbita Pământului CITEȘTE ȘI Amazon vrea să lanseze peste 3.000 de sateliți pe orbita Pământului

De asemenea, Windows 10 va primi ceea ce Microsoft numește “intelligent active hours”, o funcție prin care se detectează perioadele în care PC-ul este folosit în mod normal, pentru ca update-urile să fie instalate în afara acestora.

Noile opțiuni privind gestionarea actualizărilor, care vor fi disponibile atât pe Windows 10 Pro, cât și pe Windows 10 Home, vor fi însoțite de un număr redus de facilități noi, printre care o nouă temă, Windows Sandbox (rularea izolată a aplicațiilor nesigure) și separarea asistentului Cortana de funcția de căutare a sistemului de operare.

Așa cum Microsoft a anunțat anul trecut, după numeroasele probleme create de update-urile de Windows 10, actualizările din 2019 se vor concentra în principal pe optimizări, creșterea stabilității și eliminarea bug-urilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
windows 10
update-uri
microsoft